prazdny

Pukance kamutové

Bezmäsité jedlá

Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

prazdny

Sladký čerešňový prívarok

Dezerty

Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....

prazdny

Šalát z húb naložených v soli

Šaláty

Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

prazdny

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom

Dezerty

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

prazdny

Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku

Dezerty

Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a použili sme na to našu pohánkovú múku....

prazdny

Ryža biryani s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Objavte tradičné jedlo z Ománu. Ryža biryani sa pripravuje s mäsom, jahňacím alebo kuracím, ...

prazdny

Cestovinový šalát

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

prazdny

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov

Hlavné jedlá

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

prazdny

Lahodné zavináče

Slané chuťovky

Recept novodobých mamičiek :)

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Pomarančové kvietky

Dezerty

Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na 3-4mm hrubé. Vykrojíme kvietky, poukladáme na plech s papierom na pečenie.

prazdny

Zemiak so syrovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Veľmi sýte, chutné jedlo od môjho zaťa.

prazdny

Mrkvovo- mangové smoothie

Nápoje

Obľúbené smoothie môjho syna.

prazdny

Chlieb podľa Hugha

Chlieb

Všetky suroviny postupne vypracujeme na hladké cesto. Necháme hodinku nakysnúť. Potom cesto znovu miesime a...

prazdny

Gaštanová roláda

Dezerty

Je rýchlo hotová, výborná ku káve.

prazdny

Dusená kapusta s ryžou

Bezmäsité jedlá

Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....

prazdny

Netradičné fondue

Slané chuťovky

Tento receptík mám od jednej mojej známej - Lucky. Je naozaj výborný :) a sýty.

prazdny

Sezamovo-snehové kôpky

Bezmäsité jedlá

Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...

prazdny

Ginger Beer

Nápoje

Osviežujúca studená limonáda na leto, vynikajúco vyštípe hrdlo a očistí telo :)

prazdny

Losos pečený s paradajkami a špargľou

Hlavné jedlá

Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

prazdny

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky

Koláče

Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

prazdny

Zemiakový chlebík

Bezmäsité jedlá

Kvásom:do vody dáme kvások, cukor, múku, zamiešame a necháme kysnúť.

prazdny

Prudko návyková pistáciová nátierka s bielou čokoládou

Nátierky

Túto neuveriteľne dobrú sladkú nátierku využijete nielen na vianočku, lievance či palacinky....

prazdny

Hubárove raňajky

Bezmäsité jedlá

Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

prazdny

Tégliková bábovka

Koláče

Pečenie bez váženia, aj bez hrnčeka, stačí téglik od smotany.

prazdny

Plnené rajčinky a šampiňóny

Bezmäsité jedlá

Raz večer sme si vymysleli s priateľom plnené šampiňony po svojom a našli sa aj nejake rajčinky...

prazdny

Hrozienkové pagáčiky

Dezerty

Hrozienkové pagáčiky sú veľmi obľúbené nielen v našej rodine. Pri ich príprave je však dôležité mať...

prazdny

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Hlavné jedlá

Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

prazdny

Kokosový Tofu dezert

Dezerty

Tofu a príprava dezertu? Vyskúšajte nasledujúci recept s kokosom a určite si pochutíte.

prazdny

Trikrát P s morčacinkou

Hlavné jedlá

Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...