Syrové tortičky z čarovného lesa
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení Zobraziť celý popisJednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení nápad, vtip a šmrnc.
porcií
príprava
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu, zmiešame s kukuričnými lupienkami a pridáme rozdrvené piškóty. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy.
- 2
Plátky želatíny namočíme na päť minút do studenej vody a necháme napučať. Lučinu, smotanový jogurt, želatínu, citrónovú šťavu a kryštálový cukor zmiešame s ovocím a zmes nalejeme a rozotrieme na pripravený korpus v tortovej forme.
- 3
Povrch torty pokvapkáme bielou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli, posypeme čerstvým ovocím, ktoré potom pokvapkáme šťavou z čiernych ríbezlí, v ktorej sme rozpustili želatínový stužovač. Hotovú tortu dáme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu