Syrové tortičky z čarovného lesa

Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Syrové tortičky z čarovného lesa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení Zobraziť celý popisJednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu vyvažuje obrovská dávka originality, namiesto drahých surovín sa cení nápad, vtip a šmrnc.

12
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

50 g
100 g
100 g
4 plátky
600 g
300 g
2 - 3 PL
120 g
100 ml
500 g
1 bal
50 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu, zmiešame s kukuričnými lupienkami a pridáme rozdrvené piškóty. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy.

  2. 2

    Plátky želatíny namočíme na päť minút do studenej vody a necháme napučať. Lučinu, smotanový jogurt, želatínu, citrónovú šťavu a kryštálový cukor zmiešame s ovocím a zmes nalejeme a rozotrieme na pripravený korpus v tortovej forme.

  3. 3

    Povrch torty pokvapkáme bielou čokoládou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli, posypeme čerstvým ovocím, ktoré potom pokvapkáme šťavou z čiernych ríbezlí, v ktorej sme rozpustili želatínový stužovač. Hotovú tortu dáme vychladiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia