
Jednoduchá jahodová a banánová zmrzlina
Keď tieto zmrzliny ochutnáte, budete chcieť experimentovať aj s iným ovocím. Pustite sa do vlastných...

Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...

Rýchle figové mini tartaletky lenivej gazdinej
Nie je to recept v pravom zmysle slova, iba inšpirácia na chutný a na pohľad celkom efektný dezert....

Kuriatka v kôprovej omáčke
Kuriatka varíme10-15min. v slanéj vode, potom ích scedíme a prudko opečieme na rozpálenom tuku. Súčasne si...

Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

Jablkový reliš s mätou
Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, ...

Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

Pizzový chlebík
Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku... Zjedli sme ho skoro celý na posedenie, este bol teplý......

Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch
Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Mandľovo-pomarančový koláč s malinami
Budeme potrebovať okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Keďže je koláč veľmi rýchly na...

Ryža z jenského skla
Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú....

Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Polomáčané keksíky bez lepku
Bezlepkové linecké cesto vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote postáť asi pol hodinu.

Čokoládový múčnik mnohých tvárí
V různých podobách může být skromný i oslňující, dietní i vydatný, jednoduchý a rychlý stejně...

Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou
Máme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou,...

Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Pečená zelenina s cícerovým pyré
Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými zdravými receptami a postupne...

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

Celerové carpaccio s masovo máslovými kuličkami
Celer rozpůlíme, oloupeme a rozdělíme na dvě čtvrtky. Ve slané vodě lehce okyselené (aby celer...