Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľové koláčiky s ricottou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. októbra 2022
Mandľové koláčiky s ricottou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Vyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané. Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, Zobraziť celý popisVyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané. Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, ktorý nie je taký riedky ako tvaroh vo vaničke.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

120 g
250 g
1 ks
1 ČL
4 ks
200 g
2 PL (mandľový likér)
250 g mleté (alebo mandľová múka)
100 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 160 °C. Šesť formičiek s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.

  2. 2

    Zmäknuté maslo, 150 g kryštálového cukru, semienka vyškrabané z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do bielej peny. Potom do peny postupne a opatrne vmiešame odstáte žĺtky, ktoré musia mať izbovú teplotu.

  3. 3

    Ricottu premiešame s amarettom a vmiešame do maslovej peny. Do peny potom jemne primiešame mandle pomleté najemno alebo mandľovú múku.

  4. 4

    Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a opatrne ho zapracujeme do pripraveného cesta.

  5. 5

    Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a povrch uhladíme. Navrch rozložíme vrstvu mandľových lupienkov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

  6. 6

    Po upečení necháme koláčiky vo formičkách vychladnúť. Potom okraje cesta obrežeme nožom a koláčiky vyberieme z formičiek. Pred servírovaním zľahka poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia