Mandľové koláčiky s ricottou
mesačník Varecha, 25. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Vyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané. Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, Zobraziť celý popisVyskúšajte v recepte na mandľové koláčiky použiť ricottu. Budú jemné a nadýchané. Použiť môžete aj tvaroh, ideálny je mäkký, nízkotučný, balený v kocke, ktorý nie je taký riedky ako tvaroh vo vaničke.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
120 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
200 g |
|
2 PL (mandľový likér) |
|
250 g mleté (alebo mandľová múka) |
|
100 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 160 °C. Šesť formičiek s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
- 2
Zmäknuté maslo, 150 g kryštálového cukru, semienka vyškrabané z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do bielej peny. Potom do peny postupne a opatrne vmiešame odstáte žĺtky, ktoré musia mať izbovú teplotu.
- 3
Ricottu premiešame s amarettom a vmiešame do maslovej peny. Do peny potom jemne primiešame mandle pomleté najemno alebo mandľovú múku.
- 4
Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a opatrne ho zapracujeme do pripraveného cesta.
- 5
Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a povrch uhladíme. Navrch rozložíme vrstvu mandľových lupienkov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
- 6
Po upečení necháme koláčiky vo formičkách vychladnúť. Potom okraje cesta obrežeme nožom a koláčiky vyberieme z formičiek. Pred servírovaním zľahka poprášime práškovým cukrom.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu