Muffiny s čokoladovým prekvapením a kokosové muffiny

mimka946 - fotkamimka946, 12. marca 2013
Muffiny s čokoladovým prekvapením a kokosové muffiny
Foto: mimka946

Milujem muffiny a tie z obchodu su strašne mastné tak si pečiem doma

12
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
150 ml
120 ml
1 ks
120 g
6 kocky




Postup

  1. 1

    V jednej miske si zmiešame suché a v druhej mokré suroviny.Dobre zamiešame ale len tak jemne.Cesto rozdelíme do 2 misiek.Jednu nechame tak,popripade pridame trocha mlieka ak by sa zdalo veľmi husté.Do druhej misky pridáme kokos a popripade pridame mlieko (1-2PL).Kto použije košičky tak nemusi ale ak nahodou pečiete rovno v plechu tak ho treba vymastiť a posypať múkou.

  2. 2

    Cesto každe víde na 6 muffinov takze do 1/2 plechu dame kokosove cesto - rovnomerne.Do druhej polovice dáme cesto a na každy muffin položime kocku čokolady a prstami zatlačime dovnútra.Dáme piecť a pečieme do "zlatá"..Po upečeni nechame 2 min v plechu a potom vyklopíme.

    Muffiny s čokoladovým prekvapením a kokosové muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Tu su kokosové :) A teraz si už len uvarte kávičku ako aj ja a príjemne si pochutnajte :) Dobrú chuť..

    Muffiny s čokoladovým prekvapením a kokosové muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

medovnicek
domáce sú len domáce to máš pravdu, recept si odkladám na vyskúšanie
babidka
Muffiny su snad najlahsie a najvdacnejsie kolaciky - a kazdy si najde svojich fanusikov :-) Ja som tiez ich milovnicka a donekonecna ich skusam a ochutnavam . Takze zajtra/mozno pozajtra/ pridu na rad aj tie tvoje a uz sa na ne tesim :-))))
@mimka , aj ja ich mam radsej pecene priamo v plechu ako v kosickoch - su krasne chrumkave zvonku a makke zvnutra .Niektore kosicky je problem stiahnut dole , cesto sa na ne lepi a nedaju sa "kulturne " skonzumovat :-)) A to umyvanie plechu nie je ziadna drina .
deva27
Ahoj. :) Robila som len tie kokosové, pridala este z mliečka a oleja a strcila tam cokoladku, no co ti poviem - mnamka! :)) Dakujem(e) za recept. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia