Foto: summerx
Kamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup som našla na internete, tak som skúsila spraviť Zobraziť celý popisKamarátka mala narodeniny a ja som jej chcela upiecť nejakú originálnu (a hlavne ľahkú:D) tortu. Postup som našla na internete, tak som skúsila spraviť niečo podobné a vzniklo z toho toto :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
300 g |
|
270 g |
|
6 PL (alebo voda) |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 bal. |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
1 bal. |
|
|
|
Výplň: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto je klasické piškótové, len som dala menej cukru. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme po lyžiciach minerálku a olej, pridáme PDP s múkou, kakao a nakoniec bielka vyšľahané so štipkou soli. Cesto vylejeme do formy na tortu a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút alebo až kým cesto nie je upečené.
- 2
Pripravíme si plnku, ja som robila jahodovú. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, zlatý klas uvaríme s 300 ml mlieka na hustý puding. Keď vychladne, primiešame do šľahačky, pridáme pokrájané jahody a cukor podľa chuti.
- 3
Postup som robila podľa tohto obrázka, tu asi ani nie je čo vysvetľovať lebo postup je naozaj pekne do detailov nafotený. Ja som dala dovnútra okrem lentiliek aj gumené medvedíky a rôzne cukríky.
- 4
Vrch torty som poliala len čokoládovou polevou, nech vyzerá tá torta tak "obyčajne", ale môžte tortu vyzdobiť ako chcete.
- 5
Torta bola fajná a aj pekne vyzerala, len som ju už nestihla odfotiť keď bola pekná :D Tak aspoň takto. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu