Guláš z roštenky a paradajok

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Guláš z roštenky a paradajok
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
2 ks nasekané
4 strúčiky nakrájané na plátky
4 ks nakrájané nadrobno
600 g narezaná na kocky široké cca 2,5 cm
1 hrnček nakrájané na kocky
1/2 hrnčeka nasekaných lístkov




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme olej na panvici, pridáme cibuľu, cesnak a korenie a pražíme 3–4 minúty, kým suroviny nezmäknú.

  2. 2

    Potom pridáme mäso a pražíme ďalších 7–8 minút, kým mäso pekne nezhnedne. Pridáme čili a rajčiny, znížime teplotu a necháme bublať 30–40 minút za občasného miešania.

  3. 3

    Pridáme koriander, dochutíme soľou a varíme ešte päť minút. Podávame s kukuričnými alebo pšeničnými plackami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nuž, drahý guľáš s roštenky......guľáš to síce nie je, ale dobré to bude.
pusta
no ja neviem, ale roštenka sa na guláš vôbec nehodí, nespraví sa z ej perfektná gulášová šťava, lebo nemá dosť gleja ako móčing.
nízkou roštenkou by som nikdy nepplytvala na guláš, na to je veľmi dobré lacné mäsko napr. z pupku a iných menej kvalitných častí, najlepšie však z glejovky.
súhlasím s @evanaaa
inak recept sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia