Guláš z roštenky a paradajok
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 PL |
|
2 ks nasekané |
|
4 strúčiky nakrájané na plátky |
|
4 ks nakrájané nadrobno |
|
600 g narezaná na kocky široké cca 2,5 cm |
|
1 hrnček nakrájané na kocky |
|
1/2 hrnčeka nasekaných lístkov |
|
|
Postup
-
1
Rozohrejeme olej na panvici, pridáme cibuľu, cesnak a korenie a pražíme 3–4 minúty, kým suroviny nezmäknú.
- 2
Potom pridáme mäso a pražíme ďalších 7–8 minút, kým mäso pekne nezhnedne. Pridáme čili a rajčiny, znížime teplotu a necháme bublať 30–40 minút za občasného miešania.
- 3
Pridáme koriander, dochutíme soľou a varíme ešte päť minút. Podávame s kukuričnými alebo pšeničnými plackami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nízkou roštenkou by som nikdy nepplytvala na guláš, na to je veľmi dobré lacné mäsko napr. z pupku a iných menej kvalitných častí, najlepšie však z glejovky.
súhlasím s @evanaaa
inak recept sa mi páči.