Chrumkavé kurča s tymianovo-prosciuttovou plnkou fotorecept
Foto: paploska
Kurča varím veľmi zriedka, ale práve dnes sme naň dostali chuť. Nevarím štandardné jedlá, takže som trocha experimentovala. Inšpirovala som sa Jamie Olivierom Zobraziť celý popisKurča varím veľmi zriedka, ale práve dnes sme naň dostali chuť. Nevarím štandardné jedlá, takže som trocha experimentovala. Inšpirovala som sa Jamie Olivierom a zmiešala obľúbené ingrediencie, vďaka čomu kurča získalo výbornú chuť a arómu. Vyskúšajte. A pokojne si k nemu dajte fajné letné Mojito :-)
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a poriadne osušíme. Pripravíme si plnku. Maslo, tymián, šťavu z polovice citróna, najemno nakrájaný cesnak a soľ vymiešame. Pridáme potrhané, resp. najemno nakrájané proscuitto crudo, prípadne kvalitnú domácu šunku.
-
2
Plnkou vyplníme časť pod prsiami, do vnútra kuraťa vložíme zvyšný citrón. Citróny kupujem v bio kvalite (viem, čo sa píše, ale nemôžem si pri citrónoch pomôcť), ak nezoženiete, tak ho olúpte. Kurča osolíme a okoreníme.
-
3
Pečieme v rúre pri 220 stupňoch. Počas pečenia si pripravíme zemiaky, ktoré 10 minút predvaríme. Veľký zeler ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky. Po 20 minútach pridáme na pekáč zemiaky a zeler. Zeleninu poriadne pootáčame vo vzniknutej maslovej omáčke a spolu pečieme v rúre ešte 40 min. podľa veľkosti kurčaťa.
-
4
K tomuto pečenému kuriatku sa hodí jednoduchý zeleninový šalát z rukoly, paradajok, redkvičiek ....jednoducho z toho, čo máte najradšej. A aby som nezabudla, zeler je k nemu výborný. Dobrú chuť.
gratulujem.