Rezy so smotanovo-ovocným pohladením

meggienka76 - fotkameggienka76, 15. augusta 2012

Rezy s náplňou z predchádzajúceho môjho receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/ smotanovo-ovocne-pohladenie/30678-recept.html

45 minút
príprava

Suroviny

3 ks
100 g
80 g
20 g
1 ks
250 ml
1 ks
3 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka a žĺtka, z bielkov a cukru vyšľaháme tuhy sneh, vmiešame doň žĺtka, múku,zlatý klas a prášok do pečiva a máme hotové cesto , ktoré natrieme na veľký plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme 8 až 10 minút podla stupňa ohrevu (160-180°C)podla svojej rúry... Plnka: Rastlinnú smotanu spolu s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom vyšľaháme, pridáme 4PL ovocného pyré a došľaháme. Množstvo cukru si môžeme upraviť podľa kyslosti ovocného pyré. Vychladnuté cesto stiahneme z papiera na pečenie a pozdĺž rozrežeme na 3 časti. Cesto môžeme pokvapkať umom alebo iným aromatickým alkoholom a striedame vrstvy: cesto-plnka-cesto-plnka-cesto-plnka-granko. Dáme so chladničky stuhnúť a krájame ako rezy, ktoré môžeme poliať topingom.

    Rezy so smotanovo-ovocným pohladením - obrázok 1

Diskusia k receptu

tiziana
recept sa mi páči ale...nepostrehla som, kam ide zlatý klas, ktorý uvádzaš v popise surovín a prečo ide do cesta kakao, ktoré chýba v popise surovín a na fotke ho máš žlté? inak pekná fotka :)
meggienka76
To je tak,keď robím viac vecí naraz s nevenujem sa písaniu receptu... Vtedy som myslela už na kakaovu roládu....ďakujem za upozornenie... Rolada má podobný recept,len je namiesto klasu ide kakao.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia