
Naša obľúbená bublanina
Tento koláč pečieme často pre jeho jednoduchosť a rýchlu prípravu. Pečieme ho bez ovocia alebo ako...

Tvarohový krémeš
Recept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný...

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Ovocníčkovia
Toto ani tak nieje recept, skôr iba INŠPIRÁCIA na farebný pohárik pre detičky, ktoré nechcú...

Zdravé raňajky
Toto si pripravovali moji dvaja synovia ked boli v puberte. A aj teraz si to urobime ak...

Vianočka bez slov
Môj prvý pokus o predvedenie receptu bez popisu postupu práce, len pomocou foto.

Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...

Letná jahodová torta
Túto tortu som upiekla na tento víkend. Keďže je teraz množstvo jahôd na trhu , ...

Bravčová panenka na kukuričnej kaši
Všeobecne používané prílohy môžeme nahradiť častokrát zabúdanou zámeškou, kukuričnou kašou, s ktorou v tomto videu...

Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.

Krabička ruže s prsteňom, aj ako zákusok (2 v 1)
Rozmýšľala som ako využiť ešte silikónovú formu ruží. Došla som na takýto nápad :))) A možno...

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...

Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.

Plnené cherry rajčinky
Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...

Trio puding
Banán si pokrájeme na kolieska jahody umyjeme a prekojíme na polovice, ale môžeme nechať aj celé....

1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí
Z hľadiska výživnej hodnoty považujem pivo za plnohodnotnú stravu a vôbec mi nevadí, že obsahuje malé množstvo...

Šalát so syrom Cheddar
Ľadový šalát na trháme, mrkvu a syr nastrúhame na hrubo, cibuľu nakrájame na polmesiačiky na...

Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...

Vianočný čokoládový koláč s perníkovým korením a pomarančovým lekvárom
Celkom jednoduchá príprava, ale zato vynikajúca chuť vďaka čokoláde, perníkovému koreniu aj pomarančovému lekváru robí z tohto koláča super favorita na rýchle predvianočné pečenie....

Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...

Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...