Jogurtová torta s ríbezľami a černicami

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 6. augusta 2015
Jogurtová torta s ríbezľami a černicami
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Piškótový plát:
4 ks
100 g
150 g
5 g
Jogurtový krém:
0,5 l
300 g
10 g
200 g
Želatínová poleva:
100 g
150 ml
50 g
10 g
Ozdoba:
200 g
200 g
200 g
100 g mleté




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme piškótové cesto a pečieme v tortovej forme pri 160°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Želatínu namočíme do vody a rozpustíme. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt a želatínu. Piškótový plát natrieme ríbezľovým džemom, nalejeme naň jogurtovú plnku a posypeme čerstvými ríbezľami. Necháme vychladnúť v chladničke.

  3. 3

    Ríbezľovú marmeládu zmiešame s horúcou vodou, pridáme kryštálový cukor, želatínu a zohrejeme. Napoly vychladnutú zmes nalejeme navrch a necháme vychladnúť v chladničke.

  4. 4

    Po obvode tortu posypeme mletými orechmi. Nakoniec dozdobíme ostružinami a čerstvými lístkami mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia