Jogurtová torta s ríbezľami a černicami
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 6. augusta 2015
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 6. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Piškótový plát: | |
4 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
5 g |
|
Jogurtový krém: | |
0,5 l |
|
300 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
Želatínová poleva: | |
100 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
10 g |
|
Ozdoba: | |
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g mleté |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme piškótové cesto a pečieme v tortovej forme pri 160°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Želatínu namočíme do vody a rozpustíme. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt a želatínu. Piškótový plát natrieme ríbezľovým džemom, nalejeme naň jogurtovú plnku a posypeme čerstvými ríbezľami. Necháme vychladnúť v chladničke.
- 3
Ríbezľovú marmeládu zmiešame s horúcou vodou, pridáme kryštálový cukor, želatínu a zohrejeme. Napoly vychladnutú zmes nalejeme navrch a necháme vychladnúť v chladničke.
- 4
Po obvode tortu posypeme mletými orechmi. Nakoniec dozdobíme ostružinami a čerstvými lístkami mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu