Hroznovo-maková štrúdľa

krondu - fotkakrondu, 20. októbra 2012

Ostalo hrozno zo zavarania tak som sa odvazila urobhit zmenu.miesto visni som pridala hrozno, ale nepacili sa mi kvostky.Preto radsej pridajte bezkvostkove hrozno.:-)

4
porcie
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
2 lyžice
0,5 dcl
1 lyžica
celé
PLNKA:
150 g
70 g
0,5-1 dcl
300-500 g
1 ks
10 ks rozmrvene na kusky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime do gule a nehame 30min. odlezat.

  2. 2

    Pripravime si plnku: do hrnca si dame zohriat mlieko(ale najprv menej,ak bude treba tak si dolejte). Pridame zomlety mak, cukor, piskoty a miesame kym nam nevznikne hmota.odstavime a nehame trochu vychladnut.

  3. 3

    Odlezane cesto si rozvalkame(pozor lepi sa). do vychladnutej plnky dame hrozno a natrieme na cesto.opatrne ho zrolujeme a dame na vymasteny plech.

  4. 4

    Pecieme cca 40min. Pri 160-180st.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Nápoje, Pečené

Diskusia k receptu


Ďalšie recepty: