
Nátierka - šalát
Pôvodne to bol šalát, ale ja ho servírujem väčšinou ako nátierku na chlieb/pečivo.

Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...

Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...

Polévka z pečených paprik s pečeným česnekem
Nejdříve upečeme papriky v troubě nebo na pánvi, ale pozor, aby se nespálily. Upečené...

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek
Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia...

Jacket potato - zemiak v šupke
original jednoduchy anglicky recept, ktorý nevyzera moc chutne ale je vyborný.

Sorbet z čaju rooibos a levandule
Pripravíme si čaj, sušené levanduľové kvety, sladidlá a citrón.

Plnená paprika Negatív
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou, paradajkovou omáčkou. Napadlo mi to...

Čokoládové muffiny
U nás sú muffiny veľmi obľúbené. Najlepšie sú s čerstvým ovocím. Už čoskoro dozrejú prvé...

Zázvorová zmrzlina s karamelovou polevou
Jesenno-zimná zmrzlina jemne štípe po zázvore a kontrastuje so sladkým karamelom zjemneným kúskom masla. Pre milovníkov...

Čokoládové guličky
Všetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je...

Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...

Chutná omeleta ako roláda
Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto...

Ázijské kurča s kešu orieškami
Do rozšľahaného vajíčka pridáme kukuričnú múku, štipku soli a spravíme si cestíčko v ktorom obalíme kúsky...

Steak z bravčovej sviečkovice
Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.

Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...

Americké lievance bez lepku
Máte radi sladké raňajky? Potom vám prídu určite vhod tieto nadýchané americké lievance bez lepku. Jednoduchá...

Sedliacka omeleta s hubami
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...

Mrkvový koláč v chlebíkovej forme
Vajcia vyšľaháme s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme olej a jogurt.