Omeleta s cuketou a fetou

martinis - fotkamartinis, 6. januára 2013
Omeleta s cuketou a fetou
Foto: martinis

Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1/2 ks
1,5 PL
2 ks
2 PL
1/2 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Omeleta je zvyčajne bežnou, rýchlou a obľúbenou večerou. Ak ju však pripravíte s dusenou cuketou, posypete ju syrom feta a ozdobíte čerstvým oreganom a paradajkou, stane sa z tohto jedla malý kulinársky zážitok pre jazyk i oči. A o tom, že to zvládne naozaj každý, sa môžte presvedčiť sami :

  2. 2

    Na kolieska pokrájanú polovicu cibule (či celú menšiu cibuľku) orestujeme na lyžici olivového oleja spolu s švrťkolieskami cukety. Okoreníme čiernym korením, osolíme, podusíme - podľa toho, nakoľko mäkkú či chrumkavú ju chceme mať - a odložíme bokom.

  3. 3

    Panvicu opäť rozohrejeme, pridáme ešte za pol lyžice oleja a nalejeme naň 2 či 3 vajíčka rozšľahané so soľou a dvoma lyžicami mlieka. Na miernom ohni upečieme omeletu.

  4. 4

    Omeletu si naozaj opatrne preložíme na tanier, na ňu rozložíme opečenú cuketu a cibuľu. Syr feta nakrájame na malé kocky či namrvíme na omeletu, posypeme polovicou nadrobno pokrájanej paradajky a dozdobíme čerstcým oreganom.

  5. 5

    Ako prílohu môžme podávať žemličky či v hriankovači opečené hrianky, ktoré môžme potrieť aj strúčikom cesnaku. Toto jedlo nejedia len ústa, ale aj oči, dobrú chuť :P

Diskusia k receptu

frezia68
Dobrý recept,pekné vyjadrovanie,opis receptu a ťažko mi je uveriť,že máš len 16 rokov.Ak je to pravdou,zaslúžiš si pochvalu a máš nesmierny talent na zdravé a jednoduché stravovanie.Alebo to píše mamka?Je šikovná a cuketu dnes využijem podľa toho receptu :-)
sjuz
šikovný, prijala by som, aby mi môj syn pripravil takéto raňajky alebo ľahkú večeru:)
nonna
Fajn, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
martinis
@frezia68 a @gordonko : teším ma, že aj takým skúseným kuchárom, akými ste pre mňa vy sa páčia moje recepty a je pre mňa veľkou cťou čítať takéto pochvalné reakcie, dodávajú mi ďalšiu a ďalšiu chuť do varenia O:)
@sjuz : možno niekedy prekvapí :))
@nonna : nech sa páči ! :) ak uvaríš, daj vedieť, či sa podarilo a chutilo :O)
martinis
Super, tak to som rád ! :)) S čím dobrým ste ju mali ? zemiaky, alebo nejaké čerstvé pečivo ? :)
radox1
no to uz je lepsie ako to rizoto.este popracovat na vizualizacii,aby tam dominovala prave ta omeleta ako to vyplyva z nazvu.
tu mas priklad ako spravne pripravit dokonale nadychanu omeletu.




martinis
@radox1 : ďakujem za tipy :) omeleta vyzerá výborne, naozaj nadýchane, čím skôr ju podľa tohto videa musím vyskúšať :-)
@frezia68 : mmm, to musela byť dobrota, s cviklou - mňam :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia