Foto: martinis
Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Omeleta je zvyčajne bežnou, rýchlou a obľúbenou večerou. Ak ju však pripravíte s dusenou cuketou, posypete ju syrom feta a ozdobíte čerstvým oreganom a paradajkou, stane sa z tohto jedla malý kulinársky zážitok pre jazyk i oči. A o tom, že to zvládne naozaj každý, sa môžte presvedčiť sami :
- 2
Na kolieska pokrájanú polovicu cibule (či celú menšiu cibuľku) orestujeme na lyžici olivového oleja spolu s švrťkolieskami cukety. Okoreníme čiernym korením, osolíme, podusíme - podľa toho, nakoľko mäkkú či chrumkavú ju chceme mať - a odložíme bokom.
- 3
Panvicu opäť rozohrejeme, pridáme ešte za pol lyžice oleja a nalejeme naň 2 či 3 vajíčka rozšľahané so soľou a dvoma lyžicami mlieka. Na miernom ohni upečieme omeletu.
- 4
Omeletu si naozaj opatrne preložíme na tanier, na ňu rozložíme opečenú cuketu a cibuľu. Syr feta nakrájame na malé kocky či namrvíme na omeletu, posypeme polovicou nadrobno pokrájanej paradajky a dozdobíme čerstcým oreganom.
- 5
Ako prílohu môžme podávať žemličky či v hriankovači opečené hrianky, ktoré môžme potrieť aj strúčikom cesnaku. Toto jedlo nejedia len ústa, ale aj oči, dobrú chuť :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sjuz : možno niekedy prekvapí :))
@nonna : nech sa páči ! :) ak uvaríš, daj vedieť, či sa podarilo a chutilo :O)
tu mas priklad ako spravne pripravit dokonale nadychanu omeletu.
@frezia68 : mmm, to musela byť dobrota, s cviklou - mňam :P