Veľkonočná hrudka s mäsovou penou
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 3. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 l |
|
10 ks |
|
1,5 bal. |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Pena z údeného mäsa: | |
100 g |
|
120 g |
|
1/2 ks citróna |
|
štipka |
|
štipka |
|
Domáci zemiakový chlieb: | |
500 g |
|
1/2 kocky |
|
2 ks uvarené v šupke |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
200-300 ml |
|
Postup
-
1
V mlieku rozmiešame vajcia, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, soľ a korenie. Dobre vymiešame a varíme za stáleho miešania až kým sa nespojí mlieko s vajíčkami. Zmes prelejeme buď do gázy, alebo do utierky a necháme do druhého dňa odkvapkať prebytočnú vodu.
- 2
Údené mäso nakrájame na kocky, dáme do mixéra, pridáme nátierkové maslo a dochutíme soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou. Všetko dobre vymixujeme do peny a odložíme na chladné miesto.
- 3
Preosiatu múku zmiešame s nastrúhanými uvarenými zemiakmi, pridáme kvások, soľ, 150 ml vody a vypracujeme hladké cesto. Zvyšok vody pridávame podľa potreby. Miesime dovtedy, kým sa neodlepuje od misy. Po vypracovaní ho necháme ešte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Z vykysnutého cesta urobíme dva bochníčky, ktoré potrieme vodou a pečieme 30 minút na 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu