
Rezne naopak
Recept mám od mojich známych, pripravujem ho obyčajne ako nedeľný obed, je veľmi chutný, ...

Slaný koláč s klobásou a so zeleninou
Komerčný recept<br /> Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu:...

Kuracie prsia v údenom cesnakovom bôčiku
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky, poprášime mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením,...

Karbonátky plnené syrom a bryndzou
Posledno dobou akosi moc blbnem zo zemiakmi. Už mi liezli aj z uší, tak som...

Ukrajinske žarko
Kedže pracujem v reštauracii a tento recept velmi chuti nasim klientom tak som sa rozhodol že sa...

Údená roláda
Skúste dať farebnejší výzor údenému mäsu, potešia sa nielen chuťové poháriky, ale aj oči

Vyprážaný plnený rezeň, plnený plnenými vajíčkami
Tento recept patrí medzi naše obľúbené. Ešte som ho tu nepredstavila. Teraz, keď už na...

Divoký Hrnček, var!
Tak som sa rozhodla, vážení, vymyslieť slovenský výraz na nemecký eintopf, no a ako...

Bravčová pyramída
Recept je môj. Vymyslela som si ho už dávnejšie, podľa obrázku, ktorý som našla v časopise, Život....

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To...

Korytnačky
Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to...

Šošovicová polievka so zeleninou, klobásou a sušenými slivkami
Šošovicová polievka - naša stará dobrá slovenská klasika. Kto by ju nemal rád? Hlavne teraz na jeseň, keď sa vonku už ochladzuje, polievočka dobre padne....

Korenený pečený bôčik na údenej paprike
Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik...

Čevabčiči z troch druhov mäsa
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho. ale teraz som dostala chuť, lebo mám...

Domáce bravčové pliecko na ananáse
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné... bravčové pliecko na ananáse. veľmi chutné. ananás a...

Bravčová panenka s mladým srnčekom
Opečenú bravčovú panenku so srnčím chrbtom vložíme do rozvaľkaného lístkového cesta a pečieme dozlata.

Zbojnícke zemiaky
Zbojnícke zemiaky sú obľúbené jedlo celej našej rodiny. Je jednoduché, lacné a na prípravú nenáročné...

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny ...

Szegedínsky babyguľáš pre mojich čvorgľov z jazera, tentoraz s medzinárodnou účasťou
Variant rcp na szegedínguľáš neodškriepiteľne patrí do rodinnej pokladnice každej slovenskej rodiny. To platilo a platí...

Glazovaný bôčik
Tento recept som spravila podľa pána Cuketku, ktorý sa inšpiroval receptom anglického kuchára pána Marcusa Wareinga...

Mäsová roláda plnená dubákmi
Mala som mleté mäso, fašírky som nechcela robiť, tak som pripravila roládu z mletého mäsa,...

Bravčové roládky s ryžou a kvasenou kapustou
Vyzkoušejte šťavnatou krkovičku v trošku jiné, netradiční podobě... @Remcula

Klobásová baba
Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán, cesnak, múku a zamiešame....

Zapečená červená kapusta
Na troške cesnakového oleja popražíme slaninku, aby nám nehorela a potom pridáme kapustu a popražíme do polomäkka...

Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej
Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso s veľmi zaujímavými surovinami...

České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom
S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba....

Polievka z údeného mäsa
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom...

Tekvicová omáčka z figolistej tekvice
Moja svokra pestovala na záhrade túto tekvicu. Tekvicu ľudia väčšinou pečú, no svokra ju vždy...

Čontoška, polievka z kostí spod šibenice
Pani Mgr. Lenka Fedorová z redakcie www. košice24. sk ma, ako Košičana pamätníka, poprosila...

Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou
Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda...

Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...