Foto: gigips
..kedže makové môžme v akejkoľvek forme,tak pridávam tento jednoduchý,rýchly a chuťovo božský makový...aj ked nevyzerá na pohľad nič moc,no po ochutnaní nemá chybu a Zobraziť celý popis..kedže makové môžme v akejkoľvek forme,tak pridávam tento jednoduchý,rýchly a chuťovo božský makový...aj ked nevyzerá na pohľad nič moc,no po ochutnaní nemá chybu a nie je suchý...pôvodný recept je z južného Tirolska,len ja ho robím bez múky..nechýba...
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
...bielka si vyšľaháme do snehu s kryštáľ.cukrom a štipkou soli..
-
2
...sneh dáme bokom a do misy,ktorú po bielkach ani netreba umývať,dáme makké maslo,práš.cukor a van.cukor...rozmiešame a pridáme žltka a rozmixujeme...
-
3
....mak zmiešame s orechmi...
-
4
...maslovú hmotu preložíme do misy.Pridáme asi tretinu snehu a maku s orechmi zľahka dobre premiešame...takto opakujeme,kým máme všetko zmiešané...
-
5
...asi tak..
-
6
...hotové,vylejeme do vymastenej formy alebo plechu...ja som dal do formy/priemer 27/a pečieme na 160st cca 40minút..Pri vačšom rozmere plechu stačí 30-35minút..
-
7
...dobrú chuť...zvykne sa podávať so šľahačkou...
Diskusia k receptu