Foto: ancicka
Svätomartinské rožky sú viac známe pravdepodebne v Čechách ako na Slovensku. Rožky piekli z kysnutého cesta. Ja som ich dnes piekla, tak som zvolila Zobraziť celý popisSvätomartinské rožky sú viac známe pravdepodebne v Čechách ako na Slovensku. Rožky piekli z kysnutého cesta. Ja som ich dnes piekla, tak som zvolila tento názov. Tieto rožteky sú fajné, ako z lístkového cesta.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do misky si dám suroviny na cesto,
-
2
rukou ich spojím
-
3
a ešte cesto prehnetiem, aby bolo pekné hladké. Uložím do mikrotenového sačka a uložím do chladu, najlepšie cez noc, aspoň na 12 hodín. Ked postojí aj dlhšie, nič sa nestane. Ja som robila rožky asi po 15-tich hodinách.
-
4
Potom cesto rozdelím na 4 časti, z každej urobím guľku
-
5
a rozvaľkám na tenko do kruhu. Kruh rozdelím na 8 trojuholníkov a na každý, na vonkajšiu stranu trocha plnky. Plnku si môže každý zvoliť podľa chutí. ja som zvolila orechovu.
-
6
Potom každý trojuholník stočím a sformujem rožtek.
-
7
Uložím na vymastený plech a upečiem.
-
8
Pekne do zlatista.
-
9
Ešte teplé pocukrujeme pr. cukrom.
Autorka receptu do surovín pridala kypriaci prášok do pečiva. Ďakujeme za upozornenie.
Nie do týchto droždie nejde.Ja som zabudla KP ,tak som doplnila.Dakujem za komentíky .
Určite aj tak chutia.
Ďakujem za recept.
paráda,vdaka za foto.