Foto: canadabc
Tento recept pochadza od mojej babky a vracia ma do obdobia detstva, ked sme u babky v dedinke pri Nitre travili prazdniny. Babka robievala Zobraziť celý popisTento recept pochadza od mojej babky a vracia ma do obdobia detstva, ked sme u babky v dedinke pri Nitre travili prazdniny. Babka robievala tieto tasky ku kyslym polievkam fazulovej a sosovicovej...ale chutia super len tak "na sucho". Je to v podstate klasicke zemiakove cesto ake sa pouziva na lokse alebo sulance.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Vychladnute uvarene zemiaky v supke ocistime a postruhame na jemnom struhadle.
-
2
Pridame muku, vajce a sol a dobre premiesime..vytvarujeme sulec do tvaru velkej knedle. Cesto rozdelime na rovnake casti asi 1.5 cm siroke. Mne vyslo 20 ks tasiek. S cestom treba rychlo pracovat.
-
3
Dosku si dobre pomucime a kazdy dielik vyvalkame na tenko. Potrieme roztopenenou mastou a jemne posolime a zavinieme ako palacinky.
-
4
Ulozime na vymasteny plech a este potrieme mastou po povrchu. Dame piect na 180C na asi 40 min. Po upeceni este teple potreme roztopenou mastou.
varecha.pravda.sk/recepty/sulance-z-budmerickej-izbicky-f...
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-kotuce/31363-recept.h...
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-drapaky-fotorecept/97...