Foto: janocka84
Máme veľmi radi šaláty a na tento som dostala recept od kolegyne. Robila som ho na Veľkú Noc, že pre návštevu, no bohužiaľ pre Zobraziť celý popisMáme veľmi radi šaláty a na tento som dostala recept od kolegyne. Robila som ho na Veľkú Noc, že pre návštevu, no bohužiaľ pre návštevu nič neostalo - zjedli sme s manželom. Je to niečo podobné ako slonie žrádlo, ale ten názov sa mi vôbec nepáči a keďže je tam najdôležitejšou surovinou okrem salámy kukurica, použila som to v názve. Najlepšie je konzumovať na druhý deň, keď poriadne odleží a nasiakne dresing.
Suroviny
300 g |
|
1 veľká konzerva |
|
5 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
Dresing: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 malý pohár |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Začneme dresingom, keďže sa musí chvíľku variť. Všetky prísady okrem tatárky dáme do hrnca, miešame a privedieme do varu.
-
2
Do druhého hrnca si dáme uvariť vajíčka. Ak sú menšie tak radšej 4.
-
3
Keď dresing začne vrieť, odstavíme ho.
-
4
Salámu si nakrájame na malé kúsky.
-
5
Cibuľu a uhorky si nakrájame na drobno a spolu s kukuricou dáme k saláme.
-
6
Medzitým do dresingu primiešame tatársku omáčku.
-
7
Poriadne premiešame a necháme bokom.
-
8
Vajíčka olúpeme, nakrájame na drobno a pridáme k ostatným surovinám.
-
9
Celé to zalejeme dresingom a poriadne premiešame, podľa potreby môžeme pridať trošku čierneho korenia a soli. Dáme odležať do chladu, aby suroviny vsiakli dresing a podávame s pečivom.
Diskusia k receptu