Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )

tatranka - fotkaTatranka, 13. augusta 2012 16:05
Ďalšie recepty »

Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )Foto: tatranka

Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu. Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného druhu.Teraz to bol čerstvý,ovčí syr.

30 min
príprava

Suroviny

1000  g
podľa fliaš
podľa chuti
6-7  strukov
podľa chuti  čerstvá
 čerstvý
 /feferónka/
 Všetky pochutiny,podľa vlastnej chuti.
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Suché koreniny a bylinky, soľ ocot,práškový cukor,1 dcl oleja si vymiešam spolu. Syr si nakrájam na kocky a dám do misky.Prelejem macerátom. Do čistých pohárov si dám bazalku, rozmarín,očistené strúčiky cesnaku.Začnem lyžicou ukladať namacerovaný syr.Sem tam vhodím čierne a nové korenie a tiež vložím sušené paradajky.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Ak sa pohár zaplní,zalejem čistým olivovým olejom.Ináč,po zjedení syra,ak olej prelejem cez sitko,je to ideálny macerát na šaláty,rôzneho druhu.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Takto robím aj viac druhov syra do jedného pohára.Tu je vrstva ementálu,plesňového syra a ovčieho.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    A tu zase, je nakladaný ementál s cesnakom a zaváranou kapiou.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Je to chutný doplnok k mäsku a dobrej pohode pri vínku.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist