Foto: tatranka
Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu. Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného Zobraziť celý popisMilujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu. Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného druhu.Teraz to bol čerstvý,ovčí syr.
príprava
Suroviny
1000 g |
|
podľa fliaš |
|
podľa chuti |
|
6-7 strukov |
|
podľa chuti čerstvá |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
/feferónka/ |
|
|
|
|
|
Všetky pochutiny,podľa vlastnej chuti. |
|
Postup
-
1
Suché koreniny a bylinky, soľ ocot,práškový cukor,1 dcl oleja si vymiešam spolu. Syr si nakrájam na kocky a dám do misky.Prelejem macerátom. Do čistých pohárov si dám bazalku, rozmarín,očistené strúčiky cesnaku.Začnem lyžicou ukladať namacerovaný syr.Sem tam vhodím čierne a nové korenie a tiež vložím sušené paradajky.
-
2
Ak sa pohár zaplní,zalejem čistým olivovým olejom.Ináč,po zjedení syra,ak olej prelejem cez sitko,je to ideálny macerát na šaláty,rôzneho druhu.
-
3
Takto robím aj viac druhov syra do jedného pohára.Tu je vrstva ementálu,plesňového syra a ovčieho.
-
4
A tu zase, je nakladaný ementál s cesnakom a zaváranou kapiou.
-
5
Je to chutný doplnok k mäsku a dobrej pohode pri vínku.
@nazarboncuk ak by si hovorila namiesto mňa.Aj mi to tak robíme.