Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )

tatranka - fotkatatranka, 13. augusta 2012
Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )
Foto: tatranka

Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu. Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného druhu.Teraz to bol čerstvý,ovčí syr.

30 minút
príprava

Suroviny

1000  g
podľa fliaš
podľa chuti
6-7  strukov
podľa chuti  čerstvá
 čerstvý
 /feferónka/
 Všetky pochutiny,podľa vlastnej chuti.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suché koreniny a bylinky, soľ ocot,práškový cukor,1 dcl oleja si vymiešam spolu. Syr si nakrájam na kocky a dám do misky.Prelejem macerátom. Do čistých pohárov si dám bazalku, rozmarín,očistené strúčiky cesnaku.Začnem lyžicou ukladať namacerovaný syr.Sem tam vhodím čierne a nové korenie a tiež vložím sušené paradajky.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Ak sa pohár zaplní,zalejem čistým olivovým olejom.Ináč,po zjedení syra,ak olej prelejem cez sitko,je to ideálny macerát na šaláty,rôzneho druhu.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Takto robím aj viac druhov syra do jedného pohára.Tu je vrstva ementálu,plesňového syra a ovčieho.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    A tu zase, je nakladaný ementál s cesnakom a zaváranou kapiou.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Je to chutný doplnok k mäsku a dobrej pohode pri vínku.

    Nakladaný ovčí syr ( fotorecept ) - obrázok 5

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Krásne a dobručké ! Ja som už tiež začala takéto pochúťky vyrábať známym a rodine k sviatku, či len tak, pre radosť a "šmak" :-). Super foto, ako vždy 1*****
@valeri keď je naložený, ukladám ho do chladu.Nie do chladničky.Tam olej stuhne a to už nie je ono.Ten olej konzervuje,tak sa neboj,že sa ti pokazí.Nerobím toho veľa.Naviac dva poháriky,takže maximálne vydrží 2-3 týždne.
@Tatranka ,uzasne foto aj napad. Ja by som sa chcela naucit fotit tak ako Ty. Vobec neviem, ako sa napise nick na foto, ani skobinovane fotografie do jednej. Ako na to ? Pozdravujem a prajem nadherny den.
@dajanca ja dávam dve lyžice do 1 dcl oleja.Ale to je podľa množstva syra,oleja a aj chuti.Niekto nedáva vôbec.No mne chutí tak mierne kyselkavý.Môžeš dať aj citrónovú šťavu.
@marienka 44 ako rada by som ti poradila ohľadne fotiek.No na to je potrebné mať stiahnutý niektorý s programov na spracovanie fotiek.Ja mám PICASA. Zadaj si do Googlu na hľadanie,Picaso,spracovanie fotografii.Ono ťa potom povedie ďalej.Musíš si ale v prvom rade stiahnúť program s ikonou.Tam už je zrozumiteľne ohľadom spracovania fotiek vysvetlené.Veľa žien si poradilo,poradíš si aj ty.Držím palec.
Milujem takto prıpraveny syr...raz som skusala doma, dala som extra virgin olej, stalo to za to, ten cesnakovy chilli olej co po syre zostal sme vyjedali len tak s chlebom. mnammm!
Od vcera je v chladnicke. Mala som vynikajuci ovci syr zo salasa a tak som ho hned nalozila. Uz sa tesim, ako to bude chutit. Vyzera to vyborne :)

Pridaj komentár k receptu: