Vianočný punč

salinka - fotkasalinka, 19. decembra 2012
Vianočný punč
Foto: salinka

Pripravujem ho podľa starého, osvedčeného receptu.

Suroviny

750 ml
200 gr
1 ks
1 ks
125 ml
500 ml
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné, rum a víno necháme nachystať manželovi:-)

    Vianočný punč - obrázok 1
  2. 2

    Vodu s cukrom, škoricou, klinčekmi, pokrájaným pomarančom a nastrúhanou citrónovou kôrou necháme chvíľu povariť. Prilejeme víno, rum a zohrejeme. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.

    Vianočný punč - obrázok 2
  3. 3

    Horúce nalejeme do pohárov a zdobíme pomarančom. Na zdravie!

    Vianočný punč - obrázok 3

Diskusia k receptu

renka73
Vypada to fajnovo.Priznavam este som to nikdy nepila tak terz to skusim spravit a bude premiera :)) dakujem
salinka
@renka , pri tom tvojom vypekani ti padne vhod, ked si sadnes, vylozis si nozicky a das si salku puncu:-) Nie je to az take silne, byvaju aj vacsie koncentracie alkoholu.
helca103
aj ja ho zvyknem robiť ale dávam ešte 2 hviezdičky badiánu :-)
salinka
@helca , dakujem za tip, urcite to nabuduce vylepsim. Ked som dostala tento recept, ani som netusila, ze nejaky badian vobec aj existuje:-(((
salinka
@violetka , vidis, to som zabudla napisat: ja som dala tiez menej cukru, asi 170 gr a mohla som dat aj menej, lebo zalezi na tom, ake vino pouzijes. Ja som mala polosladke. Vyskusaj, podla chuti.
salinka
@macka , skus si navarit:-) Je to jemnejsie, byvaju aj silnejsie koncentracie puncov, ale mne tento chuti:-)
klaudia968
chcem sa spýtať môže byť aj biele víno? z červeného mám migrénu
afataga
este som to nerobila, vyzera dobre, ale tiez sa mi zda vela cukru, ja moc nemam rada sladky alkohol, mozno skusim, ale cukru dam len trochu
salinka
@afataga , jasne, prisposob si cukor podla chuti. A tiez sa nezabudni zastavit, vylozit si nohy a dopriat si poharik puncu:-)
marianne
Musi rozvoniavat....ja som pila asi najlepsi vo svojom zivote,vo Viedni cherry a jahodovy.Davali k nemu aj original hrnceky,potom sa chodilo len capovat:-) polovica ovocia v nom bola,vypila som dva a mala dost:-DDDD
salinka
@marianne , mas pravdu: ja som kostovala punc v Linzi a ta chut bola na kilometre vzdialena od puncov, ktore predavaju u nas:-(((
To je asi aj tym, ze u nas je najdolezitejsia surovina v punci VODA:-)
helica
@Salinka , varím veľmi podobne. Tou škoricovo-klinčekovou vodou zalejem čaj, najlepšie Earl Grey ( bergamotový) a nechám vylúhovať ako normálny čaj. Celkom nakoniec pridám šťavu z celého pomranča a pol citróna. Dám do termosky a popíjame, dokiaľ vydrží. Aby to nebol celkom ekrazit, dávam v pomere 1:1 čaj s vínom , no a + rum podľa chuti.
3sandra3
výborný recept... určite tento punč na Vianoce mať budeme....
ywett
tiež si poprosím :-)....krásne vianočné foto!
renka73
@salinka ,si mila :) zajtra odchadzam do Ruzomberka chceme stravit sviatky s maminkou a len co dorazime pustim sa do tejto dobroty uz sa tesim :))
salinka
@renka , pre teba plati ta rada s vylozenymi nohami 2-nasobne! Ty si sa dobre ponahanala:-) Stastnu cestu, aj sviatky:-)
selicova
Ukladám a robím na Vianoce, len manžel sa vínka ani nechytí, lebo je po punči:-)))
flori189
joj,neviem,som niekde napísal dobrochválu celkovo mojim kucháročkám z Varechy len píšem z firemného počítača zo zahraničia ,lebo niesom doma a ten je buď rýchly alebo naopak.Ani som sa nechcel rozpisovať,len som chcel napísať,že niesom prispievateľom,ale sa teším každý deň keď si zapnem FB a pozrem si príspevky od Nás ,Varecháčov.Ja osobne ďakujem ako chlap 36 ročný,ktorý nepiekol nikdy koláče,za recept koláča lenivej gazdinky-toho hrnčekového,ktorý je podobný bublanine,ale ja som si tým koláčom zamiloval moju 82 ročnú babku a robil som jej ho s obmenami každý týžďeň-a o tom je Varecha- o láske a o tom že aj chlapi vedia upiecť fajnový koláč a že s láskou spájame s chuťou Nás všetkých doma aj v zahraničí.Mám Vás rád a teším sa každému receptu a ten punč Nás nielen rozohreje,ale aj naladí k ďalším príspevkom pre Nás.Už sa teším.Pa
1x uanka
flori189
no dobre...týždeň-stalo sa,ale aj tak si myslím,že nevadí :)
salinka
@flori , dakujeme za tvoj prispevok, velmi to potesilo:-) Ja som tiez v zahranici, takze uplne chapem tvoje pocity. My sme doma mali stedry vecer uz 13.12., ale tiez ma velmi tesi, ze sa aspon takto virtualne stretavat so svojou rodinou a s rodinou nasich Varechacov!!!!
vevuska53
vianocny punc som tento rok urobila aj ja,vsetkym hostom chutil, takze na buduci ok zopakujem
salinka
@vevuska , som velmi rada, ze vam chutil, aj my ho robime kazdy rok. Prajem prijemne medzisviatky:-)
3sandra3
dnes som zase robila tento punč... čakám kamošku,,,, a fakt je veľmi chutný.... urobím aj na Nový rok :-)
salinka
@sandra , moc ma teší. Tak na zdravie a prajem všetko najlepšie do ďalšieho roka:-)
kukulienka71
včera som pila výborný malinový punč vo Viedni a zaľúbila som sa do neho,tak tu obzerám recepty,ktorý sa podobá asi najviac.Vyskúšam aj tvoj,dakujem
salinka
@kukulienka , bude ma veľmi tešiť, ak ho vyskúšaš a bude ti chutiť:-) Ja chcem tento rok spraviť experiment a uvarím ho s čajom, ako tu v komentároch píše @helica. Uvidíme:-) A čo je nové na vianočných trhoch?
margaretka28
práve ho pijem, je výborný, len som trošku ubrala cukru, dakujem, a želám všetko dobré do Nového roka :-)
salinka
@margaretka , som rada, že si punč vyskúšala:-) Aj ja dávam menej cukru, my také lepidlové neľúbime:-)
Prajem tiež tebe a tvojim blízkym veselého Silvestra, dobrý štart do ďalšieho roka a nech ti ide všetko podľa tvojich prianí:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia