Makový závin
Makový závin

Makovo-jablkový závin bez kysnutia

tallivera - fotkatallivera, 25. januára 2019
Makovo-jablkový závin bez kysnutia
Foto: tallivera

Jednoduchý a super recept na závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (1 hrnček 200 ml)
100 g
1 ks
4 PL
1 ČL
1 PL
 (na potretie)
Plnka:
150 g mletý
6 ks
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiešame, podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.

  2. 2

    Plnka: Jablká si očistíme a nastrúhame, podľa potreby ochutíme cukrom a mletou škoricou komu ako chutí. Mletý mak si v miske zmiešame s práškovým cukrom, znova kto ma ako rád sladké.

  3. 3

    Rozvaľkané cesto potrieme rastlinným olejom, posypeme makom a na mak poukladáme nastrúhané jablká. Okraje cesta zahneme ale len na kúsku a potom opatrne cesto zavinieme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba 25 minút.

  4. 4

    Takto vyzerá zavin po vybratí z rúry. Ešte teplý ho bohato posypeme práškovým cukrom, mňam. Dobrú chuť:-)

    Makovo-jablkový závin bez kysnutia - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: