Makovo-jablkový závin bez kysnutia
Foto: tallivera
Jednoduchý a super recept na závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky (1 hrnček 200 ml) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
(na potretie) |
|
Plnka: | |
150 g mletý |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiešame, podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.
- 2
Plnka: Jablká si očistíme a nastrúhame, podľa potreby ochutíme cukrom a mletou škoricou komu ako chutí. Mletý mak si v miske zmiešame s práškovým cukrom, znova kto ma ako rád sladké.
- 3
Rozvaľkané cesto potrieme rastlinným olejom, posypeme makom a na mak poukladáme nastrúhané jablká. Okraje cesta zahneme ale len na kúsku a potom opatrne cesto zavinieme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba 25 minút.
- 4
Takto vyzerá zavin po vybratí z rúry. Ešte teplý ho bohato posypeme práškovým cukrom, mňam. Dobrú chuť:-)
Tiež makový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne často pomôže to, že pred pečením závin popichám vidličkou, aby mala kadiaľ unikať para... málokedy potom praskne.