Makový závin
Makový závin

Makovo-jablkový závin bez kysnutia

tallivera - fotkatallivera, 25. januára 2019
Makovo-jablkový závin bez kysnutia
Foto: tallivera

Jednoduchý a super recept na závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (1 hrnček 200 ml)
100 g
1 ks
4 PL
1 ČL
1 PL
 (na potretie)
Plnka:
150 g mletý
6 ks
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiešame, podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.

  2. 2

    Plnka: Jablká si očistíme a nastrúhame, podľa potreby ochutíme cukrom a mletou škoricou komu ako chutí. Mletý mak si v miske zmiešame s práškovým cukrom, znova kto ma ako rád sladké.

  3. 3

    Rozvaľkané cesto potrieme rastlinným olejom, posypeme makom a na mak poukladáme nastrúhané jablká. Okraje cesta zahneme ale len na kúsku a potom opatrne cesto zavinieme. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba 25 minút.

  4. 4

    Takto vyzerá zavin po vybratí z rúry. Ešte teplý ho bohato posypeme práškovým cukrom, mňam. Dobrú chuť:-)

    Makovo-jablkový závin bez kysnutia - obrázok 4

Diskusia k receptu

drajan
@Torticka (25.1.2019 19:56)

mne často pomôže to, že pred pečením závin popichám vidličkou, aby mala kadiaľ unikať para... málokedy potom praskne.
horvatocka
Veľmi dobrý závin, trošku mi popraskal, ale výborný. Ja som ho robila jablkovo tvarohový.