Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....
Špenátové gnudi s maslovou paradajkovou omáčkou
Gnudi (ňudy) jsou podobné gnocchi (ňoki), vaří se ale ze syrovátkového sýra. Italské ricotty nebo...
Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu
Pôvodný rcp pochádza pravdepodobne z Chorvátska, kde moji priatelia Helenka a Paľko Oroszovci majú švagra –...
Karas na spôsob Ráczné
Maďari mali vždy šťastné povahy, pretože zbierali plody svojej práce a potom ich varili. Ich...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Pizza trojuholníky zo šľahačkového cesta
Výborne pohostenie pre veľkých aj malých, alebo len tak na posedenie.
Kura v tekvicovo-smotanovej omáčke pre deti
Trochu obmena kuracieho perkeltu. Upečená tekvica so smotanou ako omáčka ku kuraťu je obľúbené jedlo nášho...
Bataty s bryndzou
Veľmi chutné papaníčko. Ja som si bataty obľúbila a v kombinácii s bryndzou boli naozaj výborné....
Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku
Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.
Cannelloni s boloňskou zmesou a bešamelom
Těstoviny doma zbožňujeme a toto je jeden z mnoha způsobů, jak je připravujeme. Určitě budou chutnat...
Jablkovo-čokoladový
Vypracujeme si cesto z múky, kypriaceho prášku, trstinového cukru, sódy bikarbóny, potom pridáme...
Tousty plněné jablky
Velmi jednoduchý a rychlý recept, i pro začátečníky, z dostupných surovin
Kakaové guľky bez pečenia
Obe balenia kakaových rezov originál rozdrvíme v sekáčiku. Kakaové rezy extra kakao len rozmrvíme prstami na...
Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...
Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Vyprážané zemiaky
Tento receptík som dostala od tety a odvtedy ho z času na čas robievam. Mäsko tu...
Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...
Fitness šalát s medovou zálievkou
Patetizmus jedenia šalátov siaha až do ďalekej histórie ženskej snahy schudnúť. Na jar vždy chudnem aj...
Citrónový koláč pokvapkaný citrónovou zálievkou
Je naozaj jednoduchý a pritom vynikajúci ;-) mäkkučký a vláčny.
Cícer v kešu omáčke
Cicer si na noc namocime do vody. V teplom obdobi davam strukoviny vzdy vo vode na...
Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami
Uvarte cestoviny v osolenej vode, sceďte a nechajte ich vychladnúť. V ďalšom hrnci dajte variť fazuľky...
Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...
Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...
Termix podľa Kuku
Ten termix mi nedal pokoj... pátrala som po zložení toho spred pár desiatok rokov, experimentovala som...
Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody
Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som...
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....