Foto: timeforacake
Tento recept pochádza z jednej austrálskej knižky. Túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo mám rada kadejaké výzvy a piecť z čo najmenej Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej austrálskej knižky. Túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo mám rada kadejaké výzvy a piecť z čo najmenej surovín a ešte aj bez cukru sa mi zdá ako skvelý spôsob na vyskúšanie nových vecí v kuchyni. (Hlavne ak niekomu dochádza inšpirácia.) Tento jarný koláčik je veľmi osviežujúci a chutný. Je kokosový a ešte k tomu aj čokoládový. Čo viac si priať v tieto teplučké jarné dni? :)
príprava
Suroviny
1/3 šálky |
|
80 g (alebo klasické + štipka morskej soli) |
|
1/2 šálky (alebo čerstvý strúhaný) |
|
1 šálka (mrazené/čerstvé) |
|
2 PL, kopcovité |
|
2 - 3 PL, podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hlbší tanier/misku si vyložíme papierom na pečenie a rozsypeme naň kokos a ovocie.
- 2
V rajničke si rozpustíme maslo(ak používame nesolené, tak v tomto bode pridáme aj štipku soli) a kokosový olej. Keď sa nám obidve hmoty roztopia, vmiešame kakao a med(podľa chuti).
- 3
Kakaovú zmes vylejeme na predpripravený papier na pečenie s kokosom a ovocím.
- 4
Tanier/misku vložíme do mrazničky na cca 30 minút, dokým celá tortička nie je pekne tuhá. Potom už len vyberieme z mrazničky a hneď podávame. A pripravte sa, že kto ochutná, neostane len pri jednom kúsku! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@livinka tiez nie som velky fanusik masla, ale niekedy tie vynimky predsa len spravim :) urcite sa da maslo nahradit aj inym tukom, kedze sa v recepte aj tak zohrieva, aby sa rozpustilo. takze hocijaky iny olej bude urcite vyborna volba;)