Postup
-
1
V hrnci uvaríme alebo udusíme mäso spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom a mierne osolíme.
- 2
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, vykostíme, nakrájame na väčšie kusy a odložíme do tepla. Zvyšok vývaru scedíme, ak je ho menej ako 400 ml, tak ho doplníme vodou.
- 3
Ak je ho viac, varom zvyšnú tekutinu odparíme. V mixéri zmiešame čili papričky, mandle, ošúpaný banán, škoricu, kukuričnú múku, opražené sezamové semienka a koriander s dostatočným množstvom vývaru.
- 4
Na panvici zohrejeme maslo, čokoládu, zalejeme vývarom, pridáme obsah mixéru, 1/2 kocky bujónu a na miernom ohni prehrejeme.
- 5
Horúce mäso podávame zvlášť na mise, posypané zeleným koriandrom. Omáčku mole servírujeme v omáčkovej mise.
- 6
Ako príloha sa hodí opekaná fazuľa alebo ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu