Mäso s omáčkou mole

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009

Postup

  1. 1

    V hrnci uvaríme alebo udusíme mäso spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom a mierne osolíme.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, vykostíme, nakrájame na väčšie kusy a odložíme do tepla. Zvyšok vývaru scedíme, ak je ho menej ako 400 ml, tak ho doplníme vodou.

  3. 3

    Ak je ho viac, varom zvyšnú tekutinu odparíme. V mixéri zmiešame čili papričky, mandle, ošúpaný banán, škoricu, kukuričnú múku, opražené sezamové semienka a koriander s dostatočným množstvom vývaru.

  4. 4

    Na panvici zohrejeme maslo, čokoládu, zalejeme vývarom, pridáme obsah mixéru, 1/2 kocky bujónu a na miernom ohni prehrejeme.

  5. 5

    Horúce mäso podávame zvlášť na mise, posypané zeleným koriandrom. Omáčku mole servírujeme v omáčkovej mise.

  6. 6

    Ako príloha sa hodí opekaná fazuľa alebo ryža.

Diskusia k receptu