Sladké srdiečka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 14. februára 2011
Sladké srdiečka (fotorecept)
Foto: evusik

Láska ide cez žalúdok :-)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Plnka:
250 ml
1/2 bal.
1 PL
90 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 2 plné srdiečka a z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko. Zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov ....

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    .... potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Necháme celkom vychladnúť.

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo a dáme do chladničky.

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si ovocie. Niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť. Aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády.

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykrojené srdiečka potrieme krémom a "prilepíme" k plnému srdiečku.

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca čokoládou a necháme stuhnúť

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička.....

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    naplníme vanilkovým krémom

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Servírujeme spolu s čoko ovocím ktoré si namáčame do krému.

    Sladké srdiečka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rada na záver: na Vianoce som to prehnala z čokoládovou polevou, tak som ju dala do malých krabičiek a šupla do mrazáku. Zmrazená mala na povrchu biely povlak - zrazený tuk, tak som si myslela že z toho nič nebude. Ale dala som ju na chvíľu do mikrovlnky, premiešala a bola výborná, bez chyby. Takže som zistila že aj čokoládová poleva sa dá zamraziť.

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
@mischa ďakujem vidím, že si dala fotku na ktorej je tvoja krásna dcérka s tým ujom čo u vás robil, raz si o ňom písala... krásna fotka vyzerajú na nej obaja tak šťastne :-)
Srdiečka sú čanané, také aj ja môžem, nejde tam veľa cukru, pekné aj vizuálne. Tá čokoláda z mrazničky bola pred tým zmiešaná s tukom, alebo kúpená poleva?
velmi ma mrzí, ze si zle pochopila moju odpoved, ja som naopak bola rada, ze si mi pripomenula uz zabudnutú slovensku sedliacku omeletu. nevies si predstavit, co to vo mne sposobilo...zrazu som si spomenula, ako sme stavali dom a mamina kúzlila z nicoho vsetko a privarky a sedlacka omeleta bili hadam denne. Tá poznámka bola pre ludí, ktorí cíhaju denne na nejaký recept a potom sa nafukujú youtube videami a pod. Mne to tu totiz zacína pripadat ako po revolúcii, ked si zahranicní Slováci zacali robit patent na rozum. V jednom blogu zo zahranicia bol výborný kuchár napadnutý citatelkkou z maroka, ze "przní" slovo kuskus, ked tak nazýva svoj recept- on jej na to odpovedal, ze pouzil slvo kuskus, lebo bolo napisané na obale cestoviny, ktorú uvaril. Takze ked niekto pouzije názov Tandoori kura s tým, ze pouzil koreninovú zmes, ktorú kúpil a tak sa píse na obale, nevidím dovod, preco má byt sfuknutý. 5 minút pred tým ako som ti odpísala, som cítala tie komentáre k tandoori kuratu, preto som mozno vyznela inak, ako som mala na mysli. Velmi si ta vázim a je mi lúto, ze si to zle pochopila, ja som sA TESILA; ZE SI MI PRIPOMENULA; AKO SME TO JEDLO - AJ KED BEZ SPARGLE; KEDYSI VOLALI: pAPA;jANA

Pridaj komentár k receptu: