Foto: evusik
Láska ide cez žalúdok :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 2 plné srdiečka a z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko. Zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov ....
-
2
.... potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Necháme celkom vychladnúť.
-
3
Uvaríme si vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo a dáme do chladničky.
-
4
Pripravíme si ovocie. Niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť. Aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády.
-
5
Vykrojené srdiečka potrieme krémom a "prilepíme" k plnému srdiečku.
-
6
Spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca čokoládou a necháme stuhnúť
-
7
a zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička.....
-
8
naplníme vanilkovým krémom
-
9
ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom
-
10
Servírujeme spolu s čoko ovocím ktoré si namáčame do krému.
-
11
Rada na záver: na Vianoce som to prehnala z čokoládovou polevou, tak som ju dala do malých krabičiek a šupla do mrazáku. Zmrazená mala na povrchu biely povlak - zrazený tuk, tak som si myslela že z toho nič nebude. Ale dala som ju na chvíľu do mikrovlnky, premiešala a bola výborná, bez chyby. Takže som zistila že aj čokoládová poleva sa dá zamraziť.
Diskusia k receptu