Špagety Aglio olio con pepperoncino
moje najobľúbenejšie... milujem keď sa zakusnem do malých štiplavých, chrumkavých čili papričiek
Cukinovo-kurací koláč
Týmto receptíkom som sa nechala inšpirovať supervareškárkou @evusik - ...
Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...
Bábovka v štýle Panettone
Tento rok som nemala talianske Panettone, tak som skúsila niečo podobné upiecť. Bábovka je...
Kapusta sv. Václava
Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej...
Burizónová knedľa so zemiakom
Od mojej babičy - češky, som zdedila recepty na niekoľko druhov knedlíkov. Houskové, burizónové,...
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup)
Na prípravu dekoratívnych čokoládových lístočkov sú vhodné listy netoxických rastlín. Napr. :muškátové, hroznové, citónovnikové...
Bayrische Semmelknödel
Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Pridáme posekanú petržlenovú...
Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...
Dankov koláč
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, ...
Čokoládová torta s čokotransférom
Z hore uvedených surovín si upečieme dva korpusy. jeden bude kakaový a druhý orechový... nebudem písať...
Knedlíky s vejci
Tak moji milí opět nepřicházím s žádnou gastronomickou bombou, ale vrátím se o několik desetiletí zpět,...
Ovocná bublanina
Dnes pridávam jednoduchý a rýchly recept na bublaninu, pretože je čas jahôd, čerešní... pomaly aj...
Višňový osviežujúci koláčik- celiatický
Ďalší vynikajúci koláčik pre bezlepkáčov no môže sa upiecť aj pre ostatných len nahradením celiatickej múky...
Pikantná praženica
Je mi jasné, že praženicu si vie spraviť každý. No aj napriek tomu pridávam fajn...
Kytica pre Miloša
Môj svokor mal nedávno narodeniny, pripravila som mu takúto pánsku "kyticu". Svokor bol príjemne prekvapený...
Slaný hokkaido koláč
Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na štvrťky a pečieme na 180 stupňov pokiaľ nie je mäkká...
Nutellové hniezda
Mrazené lístkové cesto rozmrazíme pri izbovej teplote. Rozdelíme na dva diely. Rozvalkáme a natrieme nutelou. Zúbkovaným kolieskom...
Pizza na pokračovanie
Recept na pizza cesto a omáčku je od Emanuel Ridi. Pizzu robievam často, je veľmi...
ZdRAWá maškrta z 3 surovín
Raz som si v jednej predajni so zdravou výživou kúpila raw tyčinku, ktorá mi veľmi zachutila...
Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...
Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...
Arabské stehienka shawarma
Zmiešajte všetky ingrediencie. Ak sa zmes zdá málo šťavnatá, pridajte olej. Kuracie kúsky namočte...
Avokádová Nutella
Nečakajte pravú chuť tejto orieškovej nátierky, ale ako zdravá náhrada možno niekoho inšpiruje.
Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.