Foto: danda3
Recept som našla na internete, po menších úpravách vyskúšaný, keďže chutil, pridávam aj sem na inšpiráciu, keďže je práve sezóna hrušiek.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček strúhané |
|
1/2 hrnčeka (alebo cukor) |
|
1/3 hrnčeka |
|
|
|
5 PL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
2 ks väčšie |
|
sekané |
|
|
|
|
Postup
-
1
V pôvodnom recepte je zmes mandlí a orechov, ja som dala len mandle, ktoré rozmixujeme a zmiešame s múkou a štipkou soli.
-
2
Pridáme rozpustené maslo, nie horúce, vajcia, jogurt a med alebo cukor.
-
3
Premiešame, nevedela som, akú konzistenciu má to cesto mať, tak som ešte pridala lyžicu pohánkovej múky, ale asi nebolo treba. Na likér som zabudla, takže nabudúce.
-
4
Cesto nalejeme do malej formy, môže byť aj okrúhla, ktorú sme vymastili maslom a vysypali rozmixovanými mandľami.
-
5
Hrušky pokrájame na plátky.
-
6
Poukladáme ich cesto, posypala som ich ešte škoricou a kardamónom a hrsťou sekaných mandlí. Kto má rád sladké, môže dať aj trošku cukru.
-
7
Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút.
-
8
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať, mne tam cukor vôbec nechýbal, koláč je vďaka mandliam sýty a nám dvom úplne takéto malé pečenie stačí.
Ahoj, Tigi, som veľmi rada, že si vyskúšala, ďakujem Ti za krásnu fotku.