Hruškový koláč s mandľami

danda3 - fotkadanda3, 27. septembra 2015
Hruškový koláč s mandľami
Foto: danda3

Recept som našla na internete, po menších úpravách vyskúšaný, keďže chutil, pridávam aj sem na inšpiráciu, keďže je práve sezóna hrušiek.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček strúhané
1/2 hrnčeka (alebo cukor)
1/3 hrnčeka
5 PL
2 ks
3 PL
1 PL
2 ks väčšie
 sekané




Postup

  1. 1

    V pôvodnom recepte je zmes mandlí a orechov, ja som dala len mandle, ktoré rozmixujeme a zmiešame s múkou a štipkou soli.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rozpustené maslo, nie horúce, vajcia, jogurt a med alebo cukor.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame, nevedela som, akú konzistenciu má to cesto mať, tak som ešte pridala lyžicu pohánkovej múky, ale asi nebolo treba. Na likér som zabudla, takže nabudúce.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nalejeme do malej formy, môže byť aj okrúhla, ktorú sme vymastili maslom a vysypali rozmixovanými mandľami.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 4
  5. 5

    Hrušky pokrájame na plátky.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme ich cesto, posypala som ich ešte škoricou a kardamónom a hrsťou sekaných mandlí. Kto má rád sladké, môže dať aj trošku cukru.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 7
  8. 8

    Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať, mne tam cukor vôbec nechýbal, koláč je vďaka mandliam sýty a nám dvom úplne takéto malé pečenie stačí.

    Hruškový koláč s mandľami  - obrázok 8

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Takýto koláčik aj mne chutí. Pohanku často používam mam ju rád v ryži aj zemiakovej kaši. Takže aj koláčik s ňou aj ostatnými dobrými surovinami môže byť len dobrý. 5***** a ukladám k.k.
danda3
Milý @pitrs , ďakujem Ti veľmi pekne za milý komentár, ak sa pohrabeš v mojich receptoch, nájdeš tam aj z pohánkovej múky aj zo samotnej pohánky, či zo pšena.☺
afataga
zaujimave cesto, take mandlove, moze byt dobry, len ja hrusky nemam rada, ale aj s jablkom si to viem predstavit
mesiar50
Koláč je nepochybne veľmi chutný.Šikovná si veľmi.
danda3
Ďakujem vám za milé komentáre, @afataga ja som rozmýšľala nad čučoriedkami.♥
danda3
Ďakujem za milé komentáre, potešili ako vždy.♥
tiginko
milá @danda3 koláčik je perfektný. Namiesto Amareta som dala 2 PL pistáciového likéru zo Sicílie, celkom dobrá voľba si myslím. A cukor som použila kokosový. No proste jedna báseň, len nabudúce hrušky asi olúpem, trošku tie šupky rušili. Ďakujem za recept a pozdravujem :-)


danda3
@Tiginko (17.11.2017 15:34)

Ahoj, Tigi, som veľmi rada, že si vyskúšala, ďakujem Ti za krásnu fotku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia