Rukolový šalát s kôprovým dresingom

miichchalko - fotkamiichchalko, 22. apríla 2012

Recept som si vymyslel a celej rodine chutil, tak sa s Vami chcem podeliť o tento výborný šalát. celá misa zmizla ani nie za pol hodinu.

30 minút
príprava

Suroviny

500 g
5 veľkých
1 veľká
hrsť
1
1 sáčok (Vitana)
2 tégliky
2 lyžice
2 lyžice
2 lyžičky
2 lyžičky
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si všetkú zeleninu poumývame, a nakrájame do misy v tomto poradí: rukola, uhorka, paradajky nakrájame na mesiačiky, alebo môžeme použiť aj cherry paradajky a rozkorjiť ich na polovičky, kápiu pokrájame na malé kocôčky a nakoniec dáme so misy hrsť petržlenovej vňate. Všetko to poriadne premiešame. pridáme sojovú omáčku a olivový olej a zase premiešame a dáme nabok.

  2. 2

    Dresing: 2 kyslé smotany najlepšie Rajo, dáme do nejakej nádoby a vysypeme do nej celý šáčok sušeného kôpru. Nepoužíval by som čerstvý kôpor, lebo zo sučeného nám vzniknú v smotane také drobunké čiastočky a výborne to vyzerá. Tak kôpor zmiešame zo smotanou, pridáme sušenú bazalku, jeden pretlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice kečupu, 2 lyžice horčice, morskú soľ, mleté čierne korenie. celý dresing poriadne premiešame. !!!nie s mixérom!!!

  3. 3

    Podávanie: šalát dáme do stredu taniera a pokvapkáme ho týmto dresingom. Dá sa jesť len tak, alebo s nejakou chrumkavou bagetkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@Michchalko , vyskusam. Este som nejedla rukolu. Ale moja dcera zasadne neje nic od mlieka, takze drezing musim zmenit. Kapia je druh papriky a nikdy nie je oranzova. To si myslel papriku hrubostennu. :-)
Ukladam do KK .
ani by som nepovedal, lebo kôpor a bazalku som použil sušenú a tie nie sú také aromatické ako čerstvé a sojóvú omáčku som nedával do dresingu, ale do šalátu len 2 malé lyžičky, to bola náhrada soli.
Som na zeleninu a šaláty, kombinácia je lákavá, vyskúšam. Ale s menšími obmenami. Papriku dám pikantnú, olej určite nie olivový a vlastne žiadny, netreba zvyšovať joulovú hodnotu pridávaním tukov. A pre vitamíny rozpustné v tukoch, je ho tam dosť v smotane. Ukladám do KK a želám veľa ďalších kreatívnych nápadov!!!
No sójovka má dosť výraznú chuť, to fakt radšej soľ. Ak korenie, bylinky nemá vyslovene niečo harmonizovať, ochucovať, tak potom ho nedávam. Mám rada, keď viem, čo jem, cítim plné chute. Môj názor
Uložila som do kuchárskej knihy. A dobre som urobila. Odskúšala som s malými obmenami, dala som miesto smotany biely jogurt a trocha oleja s citrónovou príchuťou a výborne sme si pochutili. Urobila ho aj kolegyňa a tiež sa vôbec nesťažovala, skôr naopak...Ďakujeme.

Pridaj komentár k receptu: