Linecký koláč plnený tvarohom a čokoládou fotorecept
Foto: babkamt
Recept som našla na stránke mmb.cz. Trochu som si upravila. http://www.mimibazar.cz/recept/162029/linecky-kolac-plneny-tvarohem-a-cokoladou
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
0,5 čl |
|
štipka |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
1/3 sáčku |
|
2 - 3 PL |
|
100 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 čl (rum) |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Do misky osejeme 300 g hladkej múky špeciál so štipkou soli, 100 g práškového cukru a pol balíčka kypriaceho prášku. Pridáme 2 bielka, 100 g nakrájaného masla izbovej teploty. Žľtka pôjdu do plnky.
-
2
Vypracované cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Zabalené do potravinárskej fólie dáme na 1 hodinu do chladu.
-
3
Venujeme sa príprave plnky. Nahrubo posekáme asi za hrsť vlašských orechov.
-
4
Nahrubo nasekáme 100 g horkej čokolády.
-
5
V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, 2 žĺtky, Zlatý klas ,1 čl rumu, vanilkový cukor, práškový cukor - podľa chuti.
-
6
Pridáme 100 g nasekanej čokolády a aj sekané vlašské orechy.
-
7
Pripravíme plech s priemerom 26 cm. Vystelieme ho papierom na pečenie. Vyberieme cesto z chladničky. Jednu časť cesta rozvaľkáme, preložíme do plechu. Na cesto navrstvíme plnku, kraje necháme voľné asi na 2 cm.
-
8
Plnku prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Kraje stlačíme, aby nám nevytiekla plnka. Linecké cesto sa má popichať, aby mohla unikať para. Ja som narezala vrch koláča.
-
9
Koláč som piekla na 180 °C asi 20 minút.
Potom sa ozvi, či ti chutil.
Tvarohový s čokoládou môžem:-) @Evanaaa koláč dom piekla dávnejšie, ale uverejnila som ho až teraz. @Svedka vitaj medzi nami. Dlho si sa tu nepristavila. Asi už pre mamičkovské povinnosti nemáš toľko času ako pred pôrodom. Zúčastnila som sa kurzu varenia spolu s vnučkou. Tej sa kurz pozdával. Ďakujem za poklonu:-) @Cezminaz ďakujem za nahliadnutie.
Ďakujem za nahliadnutie.