Kuracie krídelka na ochutenom masle fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Kuracie mäso mám rád s maslom pečené. Tak som urobil aj krídelka na masle s cesnakom horčicou a čili.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Cele maslo preto, lebo použijem aj na zemiaky a zvyšok na iné pečenie.
-
2
Krídelka som umyl a odstránil zvyšok peria a odrezal koniec krídel. Čili som nakrájal na malé kúsky. Cesnak posekal.
-
3
Maslo som dal zohriať na sporák.
-
4
Do horúceho masla som pridal pripravený cesnak a čili. Nechal som to asi dve minúty bublať a teraz som tam dal horčicu. Nechal to asi 4 minúty povariť nech sa to všetko spojí a potom dal nabok zo sporáka.
-
5
V horúcom masle som vidličkou a lyžicou každé krídlo dobré poobracal v ňom. Z masla som to hneď ukladal na pekáč v ktorom to budem piecť. Potom som zakryl alobalom a dal do rúry piecť na 200°C na pol hodinu. Čas závisí od tipu rúry. Po pol hodine som pekáč otvoril a dal do rúry pod vrch a na vrchné pečenie na 20 minút. Počas pečenia som spravil prílohu zemiaky som varil asi 10 minút a potom ich dal zapiecť na pol hodinu.
-
6
Nech nezabudnem mäso som nepodlial vodou ale mal som za 5 cl ríbezľovej vodky s čiernych ríbezli tak tím som to podlial. Viac nebolo treba, pretože na krídlach bolo dosť masla.
-
7
Pozrel som mäso zdalo sa mi ešte málo upečené tak som pridal na 10 minút ešte. A tu je výsledok.
-
8
Začal som servírovať na tanier som dal nakrájanú uhorku cez cely tanier na ňu zemiaky, kapiu a paradajku a nakoniec krídelka. Takže želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu