Kuracie krídelka na ochutenom masle fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 29. júna 2015

Kuracie mäso mám rád s maslom pečené. Tak som urobil aj krídelka na masle s cesnakom horčicou a čili.

4
porcie
10 minút
príprava
60+30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
100 g
8 strúčiky
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Cele maslo preto, lebo použijem aj na zemiaky a zvyšok na iné pečenie.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krídelka som umyl a odstránil zvyšok peria a odrezal koniec krídel. Čili som nakrájal na malé kúsky. Cesnak posekal.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo som dal zohriať na sporák.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do horúceho masla som pridal pripravený cesnak a čili. Nechal som to asi dve minúty bublať a teraz som tam dal horčicu. Nechal to asi 4 minúty povariť nech sa to všetko spojí a potom dal nabok zo sporáka.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V horúcom masle som vidličkou a lyžicou každé krídlo dobré poobracal v ňom. Z masla som to hneď ukladal na pekáč v ktorom to budem piecť. Potom som zakryl alobalom a dal do rúry piecť na 200°C na pol hodinu. Čas závisí od tipu rúry. Po pol hodine som pekáč otvoril a dal do rúry pod vrch a na vrchné pečenie na 20 minút. Počas pečenia som spravil prílohu zemiaky som varil asi 10 minút a potom ich dal zapiecť na pol hodinu.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nech nezabudnem mäso som nepodlial vodou ale mal som za 5 cl ríbezľovej vodky s čiernych ríbezli tak tím som to podlial. Viac nebolo treba, pretože na krídlach bolo dosť masla.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pozrel som mäso zdalo sa mi ešte málo upečené tak som pridal na 10 minút ešte. A tu je výsledok.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Začal som servírovať na tanier som dal nakrájanú uhorku cez cely tanier na ňu zemiaky, kapiu a paradajku a nakoniec krídelka. Takže želám dobrú chuť.

    Kuracie krídelka na ochutenom masle (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Páči sa mi recept, prišiel ako keď zaklopeš na dvere, čoskoro bude u nás na tanieri, mám horné kuracie stehná, takto ich spracujem. Pred dopečením dám na mäso na kolieska nakrájanú cukinu, chcem ju spotrebovať, takto sa minie.

Pridaj komentár k receptu: