Zebrový tvarohový koláč
Foto: frommykitchendotcom
Výborný koláč pre milovníkov tvarohu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Zmäknuté maslo a cukor spojíme. Pridáme vajce, soľ a spracujeme s maslom. Nakoniec prisypeme múku (ja ju najradšej vpracujem rukami). Pripravíme si tortovú formu (priemer 26 cm) a maslom namastíme dno a boky. Hotové cesto bude takmer ako linecké, len je trochu mastnejšie. Rukami ho nanesieme na dno formy + vyvýšené kraje (asi 2 cm).
- 2
Rúru zohrejeme na 180C a pripravíme si plnku. Plnka: Mlieko zmiešame s Gustinom. Všetky ostatné suroviny okrem kakaa dáme do väčšej misky a dobre vymiešame, aby sme nemali hrudky. Nakoniec pridáme mlieko s Gustinom. Asi 1/3 hmoty odlejeme a primiešame do nej kakao, zvyšok ostane biely. Pokiaľ je zmes tuhá, primiešame do nej pár lyžíc mlieka, aby sa s ňou ľahšie pracovalo.
- 3
“Zebru” robíme tak, že do stredu formy s lineckým cestom dáme 2 lyžice bieleho tvarohu, na to dáme 1 lyžicu tmavého tvarohu a opakujeme až kým neminieme všetku hmotu. Ja som s formou párkrát jemne udrela o stôl, aby sa cesto rozlialo viac do strán a aby v ňom neboli vzduchové bubliny. Pečieme asi hodinu, ale sledujte si to keďže každá rúra je iná. Urobíme test špáradlom, ale koláč by mal byť upečený keď “dvihne” aj strednú časť. Hotový koláč som nechala pomaly vychladnúť v pootvorenej rúre. Úplne najlepší je až ďalší deň z chladničky.
- 4
TIP: Pre lepší efekt môžete dať 2 PL obyčajného a 1 PL čierneho kakaa.
- 5
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu