Vianočné sušienky - Tie najlepšie!
Najprv zmiešame sypké suroviny a pridáme vajíčko, arómu, maslo a vypracujeme cesto. Neskôr doň...
Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...
Hnetený krehký tvarohovo-jablkový koláč
Krehké cesto s dvomi plnkami sa určite oplatí upiecť.
Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.
Vianočné marcipánové rohlíčky
recept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na...
Linecké kolieska s ríbezľovým lekvárom
Drobné pečivo z lineckého cesta, to je klasika, ktorá určite nesmie chýbať na vianočnom stole....
Filé zapečené s topeným syrom
Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.
Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa...
Dary mora na grile
Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom...
Jahody v čokoládě
Včera jsem se vrátila ze srazu z našeho webu a uvědomila jsem si, že mi moc...
Gaštanový koláč s Lučinou
Inšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je...
Kakaové řezy s tvarohovým krémem
Vejce ušleháme s cukrem. Mouku promícháme s kypřícím práškem a kakaem a vmícháme do ušlehaných vajec....
Guľôčky zo sušeného ovocia
Tieto Vianoce budem pripravovať aj sladkosti z celozrnných surovín a sušeného ovocia, pre moje dcéry...
Rooibos muffiny
Rooibos niektorí ľudia považujú za najzdravší nápoj na svete. Tento čaj-nečaj z Afriky má prirodzene sladkú...
Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Smažené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na cca 0, 5 cm kolieska, ktoré obalíme v klasickom troj obale.
Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka
Prinášam vám túto skvelú, chutnú a zároveň zdravú bábovku. Upečená z bežných ingrediencií...
Kávová torta z kyslej smotany
Výhodou tohto receptu je, že je absolútne jednoduchý a dokáže ho ukuchtiť aj ten, kto...
Srbský paprikáš s domácimi cestovinami
Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.
Príma kapusta...
To je naše obľúbené jedlo, lebo je z jedného pekáča... málo roboty a veľa jedla... :-)))
Nórska kremet fiskesuppe
Recept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, ...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...
Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...