Foto: thedrunkchef
Toto jedlo vo mne evokuje spomienky na detstvo...
5 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpálime bravčovú masť, alebo olej (masť je na to lepšia) a speníme väčšie množstvo cibule (v pomere s mäsom tak 1:1, ako na guľáš).
- 2
Mäso nakrájame, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme a okoreníme.
- 3
Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku (pálivú každý podľa svojej chuti), zamiešame a zalejeme vodou do výšky mäsa. Dusíme cca 45 minút, kým sa nám voda nevydusí na šťavu. Nezahusťujeme, šťavu zahustí cibuľa.
- 4
Podávame s haluškami, alebo cestovinou. Ja som mal svoju obľúbenú zemiakovú kašu.
- 5
TIP: Vynikajúca je k tomu nakladaná kyslá kapusta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu