Zabijačkový paprikáš

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 27. júna 2012

Toto jedlo vo mne evokuje spomienky na detstvo...

5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rozpálime bravčovú masť, alebo olej (masť je na to lepšia) a speníme väčšie množstvo cibule (v pomere s mäsom tak 1:1, ako na guľáš).

  2. 2

    Mäso nakrájame, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku (pálivú každý podľa svojej chuti), zamiešame a zalejeme vodou do výšky mäsa. Dusíme cca 45 minút, kým sa nám voda nevydusí na šťavu. Nezahusťujeme, šťavu zahustí cibuľa.

  4. 4

    Podávame s haluškami, alebo cestovinou. Ja som mal svoju obľúbenú zemiakovú kašu.

  5. 5

    TIP: Vynikajúca je k tomu nakladaná kyslá kapusta.

Diskusia k receptu

marianne69
jednoduche,vyborne,kapusta,calamada alebo uhorka k tomu-spravim doma,budem za hviezdu,ukladam na jesen- zimu
rea1
moja mama aj stara mama takto pripravene maso davali na privarky, t.j. na tekvicu, na kel, na fazulove lusky. vzdy ma to hrozne rozculovalo, lebo mi to pripadalo ako dve samostatne jedla uplne zbytocne uvarene na jeden tanier. ja som ohrdla domace tradicie a k takemuto masu robim biele halusky. ale spomienky na detstvo stravene u omamy na bratislavskej patronke to evokuje aj u mna.
medulienka122
aj ja robím takýto guláš na tekvicový prívarok, ináč by mi ho ani nezjedli, je super, ale tiež s kadečím - knedle, halušky, kolienka , zemiačky
izabella929
tiež ho robím tak isto ako,,,medulienka122,,,na tekvicový prívarok.-)) je to mňam jedlo.-)))
evanaaa
Je to dobré mäsko, univerzál, a ako píše aj @rea1 , moja mama tiež ku všetkým omáčkam aprívarkom robila mäso na šťave, či už bravčové alebo hovädzie, robím to tak aj ja, viac nám to chutí a ak mäso zostane, môže sa jesť ako guláš alebo prekelt s inou prílohou. Mne zasa ako dve jedlá pripadalo, ak sa spravili k zem. omáčke fašírky, alebo ku kelu. Tak som to nerobila ešte, radšej mám k nim zemiaky a uhorku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia