Vynikajúce jedlo, ktoré poteší nielen priaznivcov zeleniny, ale každého kto má rád chutné pokrmy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jeden veľký patizón (prípadne dva malé) očistíme, zbavíme jadier a nakrájame na 1 - 2 centimetrové kocky. Mimo sezóny môžme použiť vopred pripravený patizón z mrazničky. V hrnci roztopíme maslo a pridáme nakrájaný patizón. Krátko opražíme, podlejeme vodou, pridáme pár zrniek čierneho a nového korenia a podusíme 5 - 7 minút.
- 2
Paradajky nakrájame na mesiačiky, zelenú papriku na pásiky. Mimo sezóny môžeme použiť lečo, najlepšie však bez cibule a oleja. Pridáme k patizónu a za občasného miešania dusíme. Podľa potreby podlievame vodou aby vznikol dostatok šťavy ale aby dusená masa nebola príliš riedka.
- 3
Keď patizón zmäkne (má sklovitý vzhľad), pridáme dva pretlačené mesiačiky cesnaku, 4 - 5 nadrobno pokrájaných lístkov bazalky a 4 - 5 lyžíc kečupu. Môžme použiť paradajkový pretlak alebo paradajkovú šťavu. V tom prípade ale pridáme kryštálový cukor, podľa chuti, aby nebolo jedlo príliš kyslé. Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu