Lahodný šťavnatý patizón

lubos - fotkalubos, 2. októbra 2012

Vynikajúce jedlo, ktoré poteší nielen priaznivcov zeleniny, ale každého kto má rád chutné pokrmy.

4-5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4-5 ks
3-4 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Jeden veľký patizón (prípadne dva malé) očistíme, zbavíme jadier a nakrájame na 1 - 2 centimetrové kocky. Mimo sezóny môžme použiť vopred pripravený patizón z mrazničky. V hrnci roztopíme maslo a pridáme nakrájaný patizón. Krátko opražíme, podlejeme vodou, pridáme pár zrniek čierneho a nového korenia a podusíme 5 - 7 minút.

  2. 2

    Paradajky nakrájame na mesiačiky, zelenú papriku na pásiky. Mimo sezóny môžeme použiť lečo, najlepšie však bez cibule a oleja. Pridáme k patizónu a za občasného miešania dusíme. Podľa potreby podlievame vodou aby vznikol dostatok šťavy ale aby dusená masa nebola príliš riedka.

  3. 3

    Keď patizón zmäkne (má sklovitý vzhľad), pridáme dva pretlačené mesiačiky cesnaku, 4 - 5 nadrobno pokrájaných lístkov bazalky a 4 - 5 lyžíc kečupu. Môžme použiť paradajkový pretlak alebo paradajkovú šťavu. V tom prípade ale pridáme kryštálový cukor, podľa chuti, aby nebolo jedlo príliš kyslé. Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

bozulka
Robievam guláš,je to podobné len naviac je tam cibuľa,niekedy pridám sojový marinovaný granulát alebo kocky.
lubos
Vďaka za tip. Určite to vyskúšam :)
kata
Práve som to dovarila aj s natural ryžou a 6 ročný syn kričí mňam. Jednoduché, chutné a zdravé - skvelý recept! idem pozrieť ďalšie recepty od teba :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia