Rýchla polievka alebo polievka zo staršieho pečiva na viacero spôsobov
Foto: abriela
Odkedy som na MD, každý deň jem polievku. Keďže drobec má len pár týždňov a kojím vymýšľam rôzne polievky. Inšpiráciu na tento typ polievky Zobraziť celý popisOdkedy som na MD, každý deň jem polievku. Keďže drobec má len pár týždňov a kojím vymýšľam rôzne polievky. Inšpiráciu na tento typ polievky mám od slovenského kuchára z jednej relácie vysielanej v TV. Pripravoval podobne paradajkovú polievku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a popražíme na masle (oleji). Pridáme vodu a zvyšne (suché) pečivo – chlieb, rožky. Krátko povaríme a rozmixujeme na kašu. Rozmixovať môžeme aj vopred chlieb s vodou. Do rozmixovanej polievky, pridáme soľ, korenie, bujón a 5-10 minúť povaríme. Chlebová polievka je hotová.
- 2
Ak robíme syrovú polievku pridáme tavený syr, ktorý sa varením rozpusti.
- 3
Ak robíme paradajkovú polievku pridáme paradajkový pretlak, cukor a muškátový orech. Takto si môžeme pripraviť aj zeleninovú polievku. Podávame s opraženým chlebom, syrom, alebo len tak bez závarky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu