Foto: tom1372
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
12 ks alebo žemle |
|
700 ml |
|
5 ks |
|
7-8 ks |
|
100 g |
|
30 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
na poliatie |
|
|
|
na potretie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Nakrájal rožky na menšie kolieska. Potom som v mlieku rozmiešal žĺtky, soľ, práškový cukor a rum.
- 2
Potom som si vymastil plech a posypal strúhankou. Ďalej som rožky namáčal v mlieku a pokladám ich na plech kým nebude spod plechu naplnený.
- 3
Ako druhu vrstvu som dal jablka, hrozienka, škoricový cukor 15g. Položím 2 vrstvu rožkov, namočené.
- 4
Potom dám žemľovku do rozohriatej rúry zapiecť. Medzi tým som si pripravil sneh s bielok. Po 15 minútach žemľovku vyberiem a potriem snehom s bielok, dám zapiecť na 15 minút. Vyberiem žemľovku a pokrájam na porcie neservírujem, polejem sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu