6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 12 ks alebo žemle |
|
| 700 ml |
|
| 5 ks |
|
| 7-8 ks |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| na poliatie |
|
|
|
|
| na potretie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Nakrájal rožky na menšie kolieska. Potom som v mlieku rozmiešal žĺtky, soľ, práškový cukor a rum.
- 2
Potom som si vymastil plech a posypal strúhankou. Ďalej som rožky namáčal v mlieku a pokladám ich na plech kým nebude spod plechu naplnený.
- 3
Ako druhu vrstvu som dal jablka, hrozienka, škoricový cukor 15g. Položím 2 vrstvu rožkov, namočené.
- 4
Potom dám žemľovku do rozohriatej rúry zapiecť. Medzi tým som si pripravil sneh s bielok. Po 15 minútach žemľovku vyberiem a potriem snehom s bielok, dám zapiecť na 15 minút. Vyberiem žemľovku a pokrájam na porcie neservírujem, polejem sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu