Jablková žemľovka po mojom

tom1372 - bez fotkytom1372, 31. októbra 2013
Jablková žemľovka po mojom
Foto: tom1372
6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

12 ks alebo žemle
700 ml
5 ks
7-8 ks
100 g
30 g
podľa potreby
podľa potreby
 na poliatie
 na potretie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Nakrájal rožky na menšie kolieska. Potom som v mlieku rozmiešal žĺtky, soľ, práškový cukor a rum.

  2. 2

    Potom som si vymastil plech a posypal strúhankou. Ďalej som rožky namáčal v mlieku a pokladám ich na plech kým nebude spod plechu naplnený.

  3. 3

    Ako druhu vrstvu som dal jablka, hrozienka, škoricový cukor 15g. Položím 2 vrstvu rožkov, namočené.

  4. 4

    Potom dám žemľovku do rozohriatej rúry zapiecť. Medzi tým som si pripravil sneh s bielok. Po 15 minútach žemľovku vyberiem a potriem snehom s bielok, dám zapiecť na 15 minút. Vyberiem žemľovku a pokrájam na porcie neservírujem, polejem sirupom.

Diskusia k receptu

afataga
ak si ju robil sam, tak si sikovny, ja mam rada aj s tvarohom
radost
šikovný mladý muž...mne chutí temer všetko-čo navarí druhý..a ešte ked umyje riad..hádam pohostil by si ma rád..??
evanaaa
Teda, mladý muž sa činí, to je pekné a aj žemľovka je iste chutná, dokonca " prifarbená" umom, aspoň viac chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia