Denné chody (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Lepené kávové podkovičky bez lepku

Dezerty

Lepené koláčiky patria už dlhé roky k vianočnému tradičnému pečeniu. Ale čo tak vyskúšať aj niečo netradičné?...

prazdny

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice

Bezmäsité jedlá

Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

prazdny

Domáci chlieb z Polonín

Chlieb

Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....

prazdny

Gratinovaná banánová tortička

Torty

Krásne naaranžované, voňavé, zvláštne. Asi tak by mali vyzerať dezerty na oslavu. Nemusia...

prazdny

Falošné moravské koláče bez lepku

Koláče

Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou....

prazdny

Čokobomby

Koláče

Cukor prevaríme v 4 PL vody, primiešame čokoládu, mleté orechy a rum.

prazdny

Baszomti Lazaňát

Cestoviny

Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

prazdny

Quiche s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom

Koláče

Suroviny na cesto vymiešame do tuhej hmoty a necháme odstáť v chladničke približne 15 minút. Z cesta asi...

prazdny

Pizza špízy zo zvyšných cestovín

Cestoviny

Cestoviny musia byť uvarené a dobre odkvapkané. Postupne ich napichujeme jednu za druhou (9-10 kusov) na...

prazdny

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek

Kuracie mäso

S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

prazdny

Koňakové kurča

Kuracie mäso

tento recept pochádza pravde podobne z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný ale už si nepamätám

prazdny

Syrové roztavence Májovienky

Bezmäsité jedlá

Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...

prazdny

Raňajkové smoothie Maroša Molnára

Nápoje

Toto smoothie si Maroš Molnár pripravuje počas týždňa, keď nemá dostatok času na klasické raňajky.

prazdny

Cookies-ky

Dezerty

Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilkovým. Pridáme vajcie, mlieko a múku zmiešanú s práškom do...

prazdny

Knedľový nákyp so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....

prazdny

Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou

Cestoviny

Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....

prazdny

Fake Ramen s treskou

Cestoviny

Zrýchlená verzia jednoduchého japonského ramenu, hotová do 30 minút!

prazdny

Cestoviny so sušenou zeleninou

Cestoviny

Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

prazdny

Slané donuty s jogurtom a fetou

Slané chuťovky

Chutné donuty v slanej verzii.

prazdny

Bok choy ako príloha

Bezmäsité jedlá

Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

prazdny

Ľahká ryža s mrkvou

Bezmäsité jedlá

Ryža s mrkvou je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ľahký recept plný chuti, ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha....

prazdny

Vianočný pastiersky koláč

Hlavné jedlá

Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....

prazdny

Tekvicové perníky bez lepku

Dezerty

V dnešnom recepte sme tak trochu využili veľké oranžové šťavnaté tekvičky....

prazdny

Šalát z koreňovej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

prazdny

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou

Cestoviny

Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa...