Pečené kurča plnené olivovou zmesou
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 12. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na masle a pridáme k žemliam. Olivy pokrájame na štvrtiny a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zľahka premiešame.
- 2
Umyté kurča osušíme utierkou a zvnútra osolíme, naplníme tromi štvrtinami zmesi. Naplnené kurča položíme na chrbát, kožu medzi prsami a stehnom jemne nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
- 3
Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou celé kurča, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom. Plnené kurča môžeme pripraviť aj ako roládu, stačí len kurča pred plnením vykostiť a vzniknutý plát naplniť plnkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu