Pečené kurča plnené olivovou zmesou

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 12. júna 2012
Pečené kurča plnené olivovou zmesou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, väčšia
500 g
300 g
3 ks
200 g
100 g
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na masle a pridáme k žemliam. Olivy pokrájame na štvrtiny a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zľahka premiešame.

  2. 2

    Umyté kurča osušíme utierkou a zvnútra osolíme, naplníme tromi štvrtinami zmesi. Naplnené kurča položíme na chrbát, kožu medzi prsami a stehnom jemne nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.

  3. 3

    Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou celé kurča, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom. Plnené kurča môžeme pripraviť aj ako roládu, stačí len kurča pred plnením vykostiť a vzniknutý plát naplniť plnkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia