
Dubáková knedľa so šípkovou želatínou
Z rožkov odrežeme kôrky a vnútro nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a pridáme žĺtky. Na...

Maki sushi s rybou
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty! Skúšali ste si už doma pripraviť sushi? Základ každého sushi je dobre uvarený, správny typ ryže....

Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)
Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa...

Oškvarková nátierka s jablkom
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?

Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

Jednoduchý cheesecake bez lepku
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší...

Polievka z červenej šošovice
Šošovicu preberieme a prepláchneme. Do veľkého hrnca vložíme umytú šošovicu spolu s na kocky nakrájaným zemiakom,...

Vajíčková svetlá polievka bez červenej papriky
Pred niekoľkými rokmi mi kamarátka povedala, že mama je v kúpeľoch a otec im varil takúto...

Makové guba suflé s vanilkovým krémom
Ak vám doma ostali zvyšné rožky, ktoré potrebujete spracovať, oceníte tento chutný sladký recept....

Cukety s pórom a arašidmi
recept som našla náhodou, vyskúšala a osvedčil sa nad očakávanie :-)

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...

Cesnakové rožky z chlebového cesta
Ked som robila chlebik mala som chut na cesnakove rozky... odobrala som z tohoto cesta http://varecha. pravda....

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

Vajíčková nátierka z horčicovej omáčky
Z predošlého receptu mi zvýšila omáčka a kedže za studena bola husta ako jogurt spravila som z...

Falošná husacia/kačacia pečeň
Recept sme našli v knihe od Jiřiny Stoklasovej: Přijďte k nám na večeři! V knihe ho uviedla...

Zátišie z medovo - mrkvových muffinov
Neviem presne, kde som k tomuto receptu prišla, ale niekde medzi prácou a padla ((:...

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...