Recept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a mala som problém, čo do nej Zobraziť celý popisRecept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a mala som problém, čo do nej dať, lebo to bolo na poslednú chvíľu. Torta je výborná, pomerne lacná a všetkým chutila.
porcií
príprava
na 180/150 °C
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
na potretie korpusu |
|
trošku pre vôňu |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku vymiešame s maslom, práškovým cukrom a žĺtkom na hladké cesto. Na pol hodinu dáme prikryté do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- 2
Pnka: Vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a škoricu, vmiešame gaštanové pyré a nakoniec pomaly pridáme vyšľahaný sneh zo všetkých bielkov. Dobre premiešame. Môžeme nakvapkať rum.
- 3
Formu na tortu dobre namastíme a posypeme múkou a rukou vtlačíme kropus a rovnomerne rozotrieme. Ide to ťažšie, cesto sa láme, treba troška trpezlivosti. Dáme do predhriatej rúry na 10min. zapiecť. Vyberieme, natrieme korpus džemom a naplníme gaštanovou masou, dáme znova piecť na 150 stupňov ešte na 50 min. Koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu