Gaštanová torta

tardis - bez fotkytardis, 8. septembra 2013

Recept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a mala som problém, čo do nej Zobraziť celý popisRecept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a mala som problém, čo do nej dať, lebo to bolo na poslednú chvíľu. Torta je výborná, pomerne lacná a všetkým chutila.

16
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180/150 °C

Suroviny

200 g
150 g
75 g
1 ks
Plnka:
250 g
150 g
150 g
1 ČL
2 ks
3 ks
1 bal
 na potretie korpusu
trošku pre vôňu




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku vymiešame s maslom, práškovým cukrom a žĺtkom na hladké cesto. Na pol hodinu dáme prikryté do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov

  2. 2

    Pnka: Vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a škoricu, vmiešame gaštanové pyré a nakoniec pomaly pridáme vyšľahaný sneh zo všetkých bielkov. Dobre premiešame. Môžeme nakvapkať rum.

  3. 3

    Formu na tortu dobre namastíme a posypeme múkou a rukou vtlačíme kropus a rovnomerne rozotrieme. Ide to ťažšie, cesto sa láme, treba troška trpezlivosti. Dáme do predhriatej rúry na 10min. zapiecť. Vyberieme, natrieme korpus džemom a naplníme gaštanovou masou, dáme znova piecť na 150 stupňov ešte na 50 min. Koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

radulienka
Gaštankové môžem čokoľvek, tortičku vyskúšam, veľmi sa mi pozdáva, vďaka za recept...
1x tardis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia