Minikošíčky s čokoládovým ganache
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 12. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a radosť, ktorú si malí kuchári nenechávajú len pre seba.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Košíčky: | |
300 g |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
250 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Čokoládové ganache: | |
250 g |
|
250 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajcia, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme s cukrom. Vlejeme a vmiešame šľahačku. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Rozdelíme do papierových košíčkov. Pečieme pri teplote 175 °C v teplovzdušnej rúre, dĺžka pečenia závisí od veľkosti košíčkov. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Čokoládové ganache: Šľahačku dáme uvariť. Ihneď po zovretí hrniec odstavíme a pridáme nadrobno nasekanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí a masa nebude hladká a kompaktná. Dáme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou násadkou a „dresírujeme“ na úplne vychladnuté košíčky. Ozdobíme ovocím, nasekanou čokoládou alebo orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu