
Cviklovo-syrový šalát s orechami
Vlašské orechy sú výborným benefitom každého jedla. Sú chutné a zdravé....

Bezlepkové perníčky v cukrovej poleve
Čo je lepší nápad v tomto adventnom období ako si vďaka vôni perníkového korenia privolať Vianoce?...

Kurací šalátik
kuracie prsia si opražíme na oleji... osolime okorením... a pred koncom pridáme gyros korenie podľa chuti

Rybacie zvitky zo pstruha
Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo...

Syrový dip
Dlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje....

Veľkonočné cheesecake vajíčka
Kinder vajíčka opatrne rozdelíme na polovice. Zmiešame pomleté maslové sušienky s roztopeným maslom a práškovým cukrom....

Kuracie cestoviny s brokolicou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode a scedíme. Na väčšej panvici ja robím zo zásady vo...

Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

Penne s rukolou v olivovej omáčke
Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Medzitým si šalotku a cesnak nasekáme, osmažíme na...

Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...

Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

Cícerová s koriandrovým pestom
Cícer je veľmi vďačná surovina a dá sa z neho za krátky čas vykúzliť chutná polievka...

Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie....

Hubové placky s cuketou
Mladú cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie slížiky. Do postrúhanej cukety vsypeme krupicu, ...

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Halušky s kapustovou vodou
Váhala som, či to sem dať, ale inšpirovala ma p. Mijaita otázkou, čo...

Makovo-hrušková vianočka
Dostala som hruškový kompót a keďže nemám rada hrušky, dumala som, ako ho použijem, ...

Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

Morčací závitok v listovom šaláte
Morčacie prsia umyjeme, osušíme, narežeme na rezne a dobre vyklepeme, okoreníme. Rezne...

Dezert z bielej čokolády
Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s...

Karfiolový krém s plesňovým syrom
Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Strúhaný tvarohovo-višňový koláč
Tento strúhaný koláč som robila prvýkrát. Vďaka višniam je šťavnatý, chutil nám....

Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou
Dnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt... včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé...

Cupcakes s vaječným likérom
Všetci fanúšikovia vaječného likéru, pozor! Upečte si s nami vynikajúce koláčiky, do ktorých sme ho naliali poriadnu dávku....

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....