Šošovicovo-čokoládové sušienky s datľami a goji
Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 13. marca 2018
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 13. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Sušienky: Šošovicovú múku zmiešame s práškom do pečiva, kokosovým cukrom, ovsenými vločkami a nalámanou čokoládou. Vajce vyšľaháme a zmiešame so suchou zmesou, aby vznikla vláčna zmes. Zmes necháme postáť asi 20 minút. Potom z nej tvarujeme okrúhle keksy priamo na vymastený plech, pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C 20 minút.
- 2
Plnka: Vykôstkované datle rozvaríme vo vode, scedíme prebytočnú vodu a rozmixujeme na hladkú a vláčnu zmes. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Goji namočíme na noc do vody, aby napuchli.
- 3
Nabobtnané goji zbavíme prebytočnej vody a vmiešame do datľovej zmesi, ktorou natrieme jednu stranu keksu a zatlačíme ďalším keksom.
Tiež Čokoládové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu