
Vajíčkové pohladenie
Vynikajúca a ľahká vajíčková nátierka na chlebík hotová za 10 minút.

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

Ementálsky šalát
Recept je od Varecháčky @Helica, ktorá nám ho dovolila zverejniť. Zverejňujeme ho na základe dopytu...

Medovník v chlebe
Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani...

Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....

Chutné palacinky
Recept mám od mojej maminy, ktorá má tento recept od kamarátky. OK ideme na to!

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným)...

Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...

Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...

Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...

Rybacia polievka s krutónikmi
Rybacia polievka je niečo, čo sa nedá jesť každý deň, ale raz za čas je to lahôdka....

Pirohy s dubákovou plnkou
Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty....

Brokolicovo-kuracie farfalle (mašličky)
Cestoviny nájdete v kuchyni každej domácnosti. Prečo sú také obľúbené? Môžete ich dlho skladovať a preto...

Omeleta s hubami
Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame husté cesto, ktoré zriedime postupným pridávaním mlieka. Na...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

Fašírky z tofu
Tofu s chilli a olomoucké syrečky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, ...

Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Diabolská polievka
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

Pečené vajcia so syrom a hubami
Na plátku masla urestujeme nakrájané huby. Až po odparení vody huby osolíme, okoreníme a mierne...

Čokoládové cookies s perličkami
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme kúsky bielej čokolády....

Vianočná kyselica
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhej nádobe...

Obilninová zmes Hlivačka
Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež...