Korenené mäsové placky s crazy šalátom fotorecept
Foto: macopb
Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne. Pozrel som si pár receptov od Jamieho Olivera pre Zobraziť celý popisPo dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne. Pozrel som si pár receptov od Jamieho Olivera pre inšpiráciu a recept bol na svete. Je to zaujímavá, ale chutná kombinácia. Väčšinu prísad som dával od oka, takže každý nech si urobí podľa svojej chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsové placky:
-
2
Na panvicu hodíme rascu, koriander, sušené chilli papričky a trochu opražíme.
-
3
Opražené korenie nasypeme do mažiaru, pridáme soľ a rozdrvíme.
-
4
Do misky dáme mleté mäso (plece, ale môže byť aj iné), zasypeme rozdrveným korením, pridáme oregano, nasekaný rozmarín, soľ, korenie, strúhanku a jedno vajíčko. Dobre premiešame a urobíme placky, guľky alebo hocijaký iný tvar. Mäso položíme na panvicu s olejom a osmažíme z oboch strán.
-
5
Crazy šalát:
-
6
Na rozpálenú panvicu dáme trochu oleja, cesnaku a po chvíľke pridáme nakrájanú jarnú cibuľku (na veľkosti nezáleží). Keď sa nám to trochu osmahne, tak tam šupneme šošovicu (buď suchú, ktorú si dopredu uvaríme, alebo v konzerve), nakrájanú paradajku a posolíme. Necháme na panvici cca 10 minút. Ostatné suroviny si necháme až na servírovanie.
-
7
Dresing:
-
8
Do mixéra vložíme biely jogurt, šťavu z jedného citróna, asi lyžicu kešu orieškov, lyžicu pomarančového džemu, čajovú lyžičku kurkumy a čierne korenie. Rozmixujeme to.
-
9
Servírovanie:
-
10
Na tanier rozsypeme šalát mix (môže byť iba špenát), na to nastrúhame uhorku a mrkvu. Pridáme osmaženú šošovicu, rozdrvený feta syr a zalejeme dresingom. Hodíme k tomu hotové mäso a môžeme konzumovať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu