Blueberry pie

kerys - fotkakerys, 11. februára 2014
Blueberry pie
Foto: kerys

Toto je upravená zimná verzia receptu od Jamieho Olivera na letný koláč "Blackberry pie", ktorý obsahuje rôzne ovocie zo zahrádky. Táto verzia je jednoduchšia Zobraziť celý popisToto je upravená zimná verzia receptu od Jamieho Olivera na letný koláč "Blackberry pie", ktorý obsahuje rôzne ovocie zo zahrádky. Táto verzia je jednoduchšia a úspornejšia na suroviny. Ale rovnako vynikajúca !

10
porcií
30 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
50 g
2 ks
trochu
250 g
Náplň:
6 ks
50 g
z 1/2 citróna
4 - 5 PL
1 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. V mise zmiešame múku, maslo,cukor,citr.kôru,vajcia,štipku soli a prípadne pridáme trochu mlieka a uhnetieme. Cesto môžete nechať odležat v chladničke.

  2. 2

    Ošúpané a nakrájané jablká dáme do misy,pridáme džem, cukor, vanilkový cukor a citr.šťavu. Poriadne zamiešame.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve časti; jednu o trochu väčšiu- spodnú a tu si vyvaľkáme. Vymastíme a pomúčime okruhlu formu ( kľudne môže byť aj tortová) a vyvaľkanú čásť položime na spodok a až po okraje aby priliehalo cesto k plechu a trochu presahovalo cez okraje. Potom zmes jablk atd. vysypeme na cesto, navrch dáme lyžicu masla a vyvaľkáme si druhú časť cesta.

  4. 4

    Rozšľaháme si vajíčko, natrieme ním kraje cesta a prikryjeme koláč druhou časťou cesta, okraje prilepíme k sebe. Povrch tiež potrieme vajíčkom a posypeme škoricou. Pečieme pri 180 stupnoch 45-50 minút.

Diskusia k receptu

mariamka
mna odradzaju cisto cudzojazycne nazvy, ale teraz som musela pozriet, co to za "kohuti hreben"? :)) zda sa, ze velmi chutny kolacik si upiekla a dokonca si trufas upravit recept od kuchara bez capice, sikovna slecna:)
kerys
Ďakujem, recepty od Jamieho Olivera si vždy upravjem, pretože sú náročné na suroviny :) Urobím si z toho takú verziu čo dom dá....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia