Jahodovo-banánové dobrodružstvo

sojka202 - bez fotkysojka202, 2. júna 2014
Jahodovo-banánové dobrodružstvo
Foto: sojka202

mala som doma bourbon vanilkový cukor, tak som chcela niečo vyskúšať

18
porcií
130 minút
príprava
15 minút
na 170 - 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 lyžíc
1 ks
3 lyžice
5 lyžíc
2 lyžice
50 g
Plnka 1:
250 g
2 balíčky
400 ml
1 ks
1 lyžica
4 plátky
Plnka 2:
250 g
1 ks
1 lyžica
1 balíček
2 plátky
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto si upečieme korpus: bielky s cukrom šľaháme, postupne pridáme žĺtky a ostatné suroviny, vylejeme na plech a dáme picť pri teplote 170 - 200 stupňov. Korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Korpus natirme džemom a poukladáme naň banány pokrájané na kolieska. Pripravíme si 1.plnku.Plátky želatíny necháme napučať vo vode, do misky dáme mlieko a tvaroh a mixérom šľaháme, postupne pridávame pri rýchlom šľahaní puding. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom a pridáme do nej želatínu podľa návodu na balení a šľahačkovú zmes zmiešame s pudingom. Natrieme hmotou korpus, na chvíľu môžeme dať do chladničky.

  3. 3

    Na rozotrentú plnku naukladáme pokrájané jahody a pripravíme si 2. plnku. Mascarpone zmiešame s vanilkou a smotanu vymiešame s cukrom, pripravíme si želatínu a všetko spolu zmiešame. Natrieme na koláč. Dáme do chladničky. Ja som vch posypala posýpkou z bielej čokolády

Recept je zaradený do kategórií:
  • Súťaž mesiaca
  • Múčne jedlá
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Zákusky
  • Pečené
  • Diskusia k receptu

    hubata
    Zaujali ma skoro dve rovnaké tvarohové plnky natreté na sebe......
    A aký je rozdiel medzi bourbon vanilkovým cukrom a nebourbon vanilkovým cukrom?
    Chutí viac po vanilke alebo menej po vanilke? Alebo prečo si ho túžila vyskúšať?
    kukulienka71
    Vyzerá krásne, isto aj chutí. Pre mňa trošku zložité, hlavne s tým želé, ale ty si šikovná:-)
    53007_1395877119 - profilový obrázok
    grg
    grg
    @hubata myslím že ten bourbon obsahuje vanilku ...ale pozerala som dtest a je jej tam fakt smiešne množstvo :D 0,0..3%c(i keď za tú cenu by človek čakal niečo viac :D) ...vanilkový cukor je väčšinou vanilínový a neobsahuje vanilku len "arómu" čiže vanilín vyrobený tuším z uhlia...
    sojka202
    Želé je jednoduché,len dáš napučať pláty do vody na 10 minút,zohreješ na sporáku,aby sa želatina rozpustila.Nevariť! 2 lyžice šľahačky vyleješ do želé a potom to celé vyleješ do šľahačky.Takto sa mi ani raz nezrazila plnka.Keď robím s inou želatinou,nikdy sa mi to nedarí
    sojka202
    To je cukor s obsahom van.struku,ten som ešte nepoužila,ale určite je asi cenovo výhodnejší ako cukor a aj lepší