Foto: sojka202
mala som doma bourbon vanilkový cukor, tak som chcela niečo vyskúšať
porcií
príprava
na 170 - 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
50 g |
|
Plnka 1: | |
250 g |
|
2 balíčky |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
4 plátky |
|
Plnka 2: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
1 balíček |
|
2 plátky |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si upečieme korpus: bielky s cukrom šľaháme, postupne pridáme žĺtky a ostatné suroviny, vylejeme na plech a dáme picť pri teplote 170 - 200 stupňov. Korpus necháme vychladnúť.
- 2
Korpus natirme džemom a poukladáme naň banány pokrájané na kolieska. Pripravíme si 1.plnku.Plátky želatíny necháme napučať vo vode, do misky dáme mlieko a tvaroh a mixérom šľaháme, postupne pridávame pri rýchlom šľahaní puding. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom a pridáme do nej želatínu podľa návodu na balení a šľahačkovú zmes zmiešame s pudingom. Natrieme hmotou korpus, na chvíľu môžeme dať do chladničky.
- 3
Na rozotrentú plnku naukladáme pokrájané jahody a pripravíme si 2. plnku. Mascarpone zmiešame s vanilkou a smotanu vymiešame s cukrom, pripravíme si želatínu a všetko spolu zmiešame. Natrieme na koláč. Dáme do chladničky. Ja som vch posypala posýpkou z bielej čokolády
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A aký je rozdiel medzi bourbon vanilkovým cukrom a nebourbon vanilkovým cukrom?
Chutí viac po vanilke alebo menej po vanilke? Alebo prečo si ho túžila vyskúšať?