
Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...

Mäsko v páci
Toto mäso prvý krát robila moja mamina a veľmi mi to chutilo. Raz mamina nemala čas...

Kukuricovo-hrášková polievka
Je to klasická polievka, len som si ju upravila. Ja málo používam bielu múku na...

Čokoládové trojuholníky
Trojuholníkovú formu na Toblerone obložíme potravinovou fóliou alebo papierom na pečenie. Čokolády necháme osobitne roztopiť nad...

Krémové orechové kocky
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.

Mexické kurča
Tento recept mám z - Poradákov - to bola relácia v radiu , už neviem kto...

Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Šalát s hruškou a gorgonzolou
Znovu jeden šalát nenáročný na prípravu, prekvapujúci spojením chutí... pre odvážnych:-)

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Medové trubičky s čokoládovou plnkou
Určite potešia tých, ktorí majú radi medové zákusky... Takéto boli na sviatky u nás.

Gaštanová polievka s červenou šošovicou
Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám...

Mandľovo-kávové cupcakes
Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Ryža v mlieku s černicami a čokoládou
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa...

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

Bezlepkové makové šúľance
Objavte chuť tradičných makových šúľancov v bezlepkovej verzii s našou Universal mix Liana! Tento obľúbený slovenský obed si teraz môžete dopriať bez lepku, no stále s lahodnou chuťou....

Pšeno s mrkvou
Pseno najprv dobre umyjeme. Potom ho uvarime vo vode s troskou soli. Ja som varila...

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.